Karácsonyi vásárt rendeztek az Újváros téren
Hírek
2022. dec. 10.

Karácsonyi vásárt rendeztek az Újváros téren

Első alkalommal rendeztek karácsonyi vásárt az Újváros téren. Finom ételekből, italokból, valamint díszekből is válogathattak a kilátogatók.

Sült hús és kolbász illata lengte be szombaton az Újváros tér egy részét. Ugyanis egy civil kezdeményezésnek köszönhetően egy mini karácsonyi vásárt varázsoltak a szervezők a városrészbe. Több helyi vállalkozó is kitelepült a helyszínre, így forralt bort, forró csokit és kürtőskalácsot is kóstolhattak a kilátogatók.

„A lényege az lenne az egész rendezvényemnek, hogy az Újváros téri embereket is összefogjam, mert ide kevés esemény jut. Mindenki a városba tornyosul és úgy gondolom, hogy ez autó nélkül is jó program. Kaptunk szép fenyőfát, amit fel fogunk majd díszíteni. A gyerekeknek pedig szaloncukorral készültünk és mézeskaláccsal” - emelte ki Szakács-Kocsárdi Krisztina, szervező.

A finomságok mellett különböző ékszerekből és díszekből is válogathattak az érdeklődők, így mindenki megtalálhatta a kedvére való elfoglaltságot. A halk zeneszó mellett baráti társaságok és családok beszélgettek. A délután folyamán sokan megfordultak a területen.

„Tulajdonképpen azért jöttünk ki, mert olvastam róla és ebben az időszakban mindenki szereti az ilyen fajta összejöveteleket. Egy kis forralt bort, a hangulatot, hogy közelednek az ünnepek. Másrészt közel is van, úgyhogy nagyon örülünk ennek a kezdeményezésnek, hogy nem kellett elmennünk például Budapestre vagy Egerbe, hanem öt perc séta alatt itt voltunk” - mondta Lőkös Judit.

A gyerekeknek pedig egy plusz feladattal is készültek a szervezők, ugyanis a legbátrabbak egy kisebb fenyőfa feldíszítésével foglalatoskodhattak. Az ötletgazdák abban bíznak, hogy az ilyen eseményeknek köszönhetően egy erős és összetartó közösséget tudnak kovácsolni a környéken élőkből.