Koncerttel hangolódtak az ünnepekre az evangélikus imaházban
Egyház
2022. dec. 13.

Koncerttel hangolódtak az ünnepekre az evangélikus imaházban

Az Erkel Bells adott koncertet az Ózdi Evangélikus Egyházközség imaházában. Az előadást követően Istentisztelettel zárták az alkalmat. Advent idején így hangolódnak az ünnepekre.

Advent alkalmával már hagyománnyá vált, hogy mindig van valamilyen koncert az Ózdi Evangélikus Egyházközségben. A közösség imaháza tehát a harmadik vasárnapon egy különleges esemény miatt telt meg. Az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek formációja, az Erkel Bells készült számukra egy zenei összeállítással. A növendékek minden szerdán összegyűlnek gyakorolni. Lajhó Gyula, az intézmény egyik tanára készítette fel a fiatalokat, akik örültek, hogy megmutathatták tudásukat.

„Amióta elkezdődött ez a tanév, azután pár héttel kezdtünk el gyakorolni, de nagyon jó volt. Sikerült most már úgy megcsinálni, hogy gyorsabban is el lehet játszani és nagyon jó szerintem, hogy így mindenki láthatja” - nyilatkozta Vámos Dávid, az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendéke.

A fiatalok számos hangszert magukkal hoztak, így csengettyű, marimba és furulyaszó is felcsendült. Az ünnepre való lelki felkészülés nagyon fontos, amelyre a gyülekezet lelkésze is igyekezett felhívni a figyelmet.

„Én úgy gondolom, hogy nem csak külsőleg jó nekünk készülni advent ünnepére, ez egy természetes dolog, de hát azért a jósággal is jó készülni, hogy ne csak egy-két nap, ne csak karácsonykor szeressük egymást és legyünk jók egymáshoz, hanem az év több száz napján keresztül. Ebben szeretném a testvéreket és az itt lévő embereket megerősíteni” - mondta Tóth Melinda, evangélikus lelkész.

A megjelentek örömmel fogadták ezt az alkalmat, amely során még közelebb érezhették magukat az ünnephez és lelkileg feltöltődve térhettek haza.