Karácsonyváró ünnepen vettek részt az Irodalombarát Nyugdíjas Klub tagjai Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtárban
Kultúra
2022. dec. 15.

Karácsonyváró ünnepen vettek részt az Irodalombarát Nyugdíjas Klub tagjai Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtárban

Az Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtárban ünnepeltek az Irodalombarát Nyugdíjas Klub tagjai. Kulturális műsort a Vasvár Úti Általános Iskola diákjai adtak.

Az Ózdi Városi Könyvtár beiratkozott olvasóinak nagy része a szépkorúak táborához tartozik. Több évtizedes múltra tekint vissza, hogy megalakult az Irodalombarát Nyugdíjas Klub, melynek létszáma évről-évre változik, de mindig vannak új érdeklődők. A tradíciókat megtartva, az ünnepek előtt, karácsonyváró délutánon vettek részt az Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtárban. Az ünnepi hangulathoz, a mutatósan feldíszített terem is hozzájárult. A kulturális műsort a Vasvár Úti Általános Iskola tehetséges diákjainak előadásában láthatták a vendégek.

„Régi, sok-sok évre visszamenő több mint húsz éves a kapcsolat az idős tagsággal. Vannak, akik alapító tagjai az Irodalombarát Nyugdíjas Klubunknak. Nemcsak havonta egyszer találkozunk a foglalkozások alkalmával, hanem a mindennapi életünkben is tartjuk rendszeresen a kapcsolatot. Telefonhívásokkal is keressük egymást kölcsönösen, és a könyvtárat is szorgalmasan látogatják, és akkor is beszélgetés kerekedik ki a könyvtárlátogatásból” - mondta Császár Éva, az Ózdi Városi Könyvtár gyermekkönyvtárosa.

Az ünnepi délután programjait a tagok meghatottan nézték és hallgatták végig. Schuller Ferencné már évtizedek óta jár a könyvtárba, igyekszik minden rendezvényen megjelenni. Kedvenc időtöltése az olvasás, nagyon szereti a novellákat, a verseket. Azt mondja, az író-olvasó találkozók meghatározóak voltak az életében, mert olyan élményekkel tért haza, melyek a lelkét is megérintették. De a mai karácsonyváró ünnep is egy ilyen alkalom.

„Most ez volt a meglepetés a karácsonyi ünnepség, amit most rendeztek. A gyerekek csodálatos műsort adtak. A szép ének, az előadásmód, a tisztaságuk az igazi karácsonyi ünnepet hozták a szép tiszta lelkivilágukkal. Az idős embereket köszöntötték a szeret ünnepén, és ezt nem lehet szavakba elmondani” - fogalmazott Schuller Ferencné, az Irodalombarát Nyugdíjas Klub tagja.

Az ünnepváró délután további részében a könyvtár dolgozói előadásában hallhattak a megjelentek verseket, karácsonyi történeteket, majd szaloncukorral kínálták meg a vendégeket. Ajándékozásra is sor került, hiszen saját kezük által készített meglepetésekkel is kedveskedtek a szépkorú irodalom szerető közönségnek.