A szeretet gyertyáját gyújtotta meg aranyvasárnap Garami György, területi képviselő és Bodnár Dániel, görögkatolikus parókus
Város
2022. dec. 18.

A szeretet gyertyáját gyújtotta meg aranyvasárnap Garami György, területi képviselő és Bodnár Dániel, görögkatolikus parókus

Nagyon sokan ellátogattak a VIII. Adventi Forgatag utolsó napján a Városház térre, mely jeles nap számos programot kínált.

Változatos kulturális műsorral vártak kicsiket és nagyokat egyaránt, hogy egy finom kürtőskalács vagy egy forró tea elfogyasztása mellett, részesei legyenek az aranyvasárnap programjainak. A színpadi produkciókat a Szív Klub tagjainak fellépése kezdte, majd versekkel, ünnepi dalokkal folytatódott a délután. Az Erika C Dance School and Company táncosai fergeteges koreográfiáit az Ózdi Városi Óvodák Újváros Téri Tagóvodájának Mazsola csoport apróságai követték, akik szíveket melengető műsort adtak elő. A forgatagban sokan voltak, akik minden évben ellátogattak az adventi vasárnapokra. Elmondták, hogy nagyon szeretik az ünnepeket, és lehetőség van a baráti társasággal eltölteni a kellemes délutánt.

„Szeretem az ünnepeket, a karácsony a szeretet ünnepe, és itt sokan vagyunk és sok jó ember van. Ezért jöttünk, de minden évben kiszoktunk jönni. Voltunk az első héten is és most az utolsón is. Megvárjuk a gyertyagyújtást és hazamegyünk” - nyilatkozta Ulicsinyi Andrásné.

„Szeretem én is az embereket, jól érezzük is magunkat” - emelte ki Simon Rozália.

A színpadra a kulturális programokat követően Garami György területi képviselő lépett, aki ünnepi gondolatait osztotta meg a hallgatósággal.

„Most, a negyedik vasárnak a szeretet beteljesedése jött el. Ezen a vasárnapon meggyújtjuk a negyedik gyertyát is, és ha mind a négy gyertya egyszerre ég, már teljes fényében ad világosságot. Az apró lángocskák egyre erősödő és hétről-hétre növekedő erővel lobognak, és egyre több meleget árasztanak. Végre eggyé vált a hit, remény, szeretet négyese. Mert erre vártunk, ezért várakoztunk. Várakoztunk hittel, reménnyel, örömmel, szeretetben, békésen és csendesen. Felkészültünk az eljövetelre a megváltásunkra, az ünnepre, a karácsonyra” - fogalmazott Garami György, területi képviselő.

A képviselőt követően Bodnár Dániel, görögkatolikus parókus szólt a jelenlévőkhöz, aki a kis Jézus születéséről, és a Megváltó életünkre gyakorolt hatásáról beszélt a hallgatóságnak.

„Hogyha a mi életünket úgy fogjuk élni és megélni, hogy abban nem a másikkal foglalkozunk, akkor talán könnyebben és jobban meg fogjuk érteni azt a szeretetet, amely elérkezett a Megváltó megszületésével. Azt a szeretetet, amelyre mindannyian vágyunk, és talán valahol szívünk mélyén e gyermeki karácsony emlékeként egy meghitt pillanatot megőrizve átéltünk már, és azóta is ezt keresve kutatjuk egész életünk folyamán” - mondta Bodnár Dániel, görögkatolikus parókus.

Fellobbant a város adventi koszorúján az utolsó, a szeretet jelképező gyertya is, melyet Garami György, területi képviselő és Bodnár Dániel, görögkatolikus parókus gyújtott meg. A negyedik gyertya Keresztelő Szent Jánost szimbolizálja, aki Jézus eljöveteléről és a bűnbánatról prédikált. Ezért ez a szeretet jelképezi. Az Adventi Forgatag eseményeit idén sem csak a hagyományos ünnepi elemek és produkciók színesítették, hanem a vásárosok portékái is. Így az ide kilátogatók a szórakozás mellett a karácsonyi ajándékokat is megvásárolhatták a Városház téren.