Vereséggel zárta az évet az ÓAM-Ózdi KC.
Sport
2022. dec. 19.

Vereséggel zárta az évet az ÓAM-Ózdi KC.

Vereséget szenvedett az ÓAM-Ózdi KC az NB I/B tizenötödik, egyben az idei év utolsó mérkőzésén.

A Vecsés SE gárdájával csaptak össze Kazincbarcikán a Don Bosco Szalézi Sportcsarnokban. A találkozó végig szoros volt, fej-fej mellett haladtak a csapatok, a két pontot azonban hazavitték a vendégek. Végeredmény: ÓAM-Ózdi KC – Vecsés SE 26:28.

A Vecsés SE gárdája nyitotta a találkozót, az első gólra azonban egészen a harmadik percig várni kellett. A vendégek erősen kezdtek, egymás után sorozták az ózdiak hálóját. Az ötödik percben már 3:0-ra vezettek. A mieink próbálták felhozni magukat, az ellenfél azonban sikeresen tartotta a különbséget, majd tovább növelte azt. A tizenkilencedik percben hat találattal vezettek. Pihenőre is 10:14-es állással mentek. A második félidőben is a Vecsés bizonyult erősebbnek, a mieink azonban próbáltak egyenlíteni, ez viszont már nem sikerült. A véghajrában nagyon szoros volt a küzdelem, de ez a lendület túl későn jött a mieink számára és már nem tudta győzelemhez juttatni a őket, így tehát az év utolsó mérkőzéséről a vendégek tértek haza a két ponttal. Végeredmény: ÓAM-Ózdi KC – Vecsés SE 26:28.


„A csapatot annyiban tudom hibáztatni, viszont ebben nagyon, hogy ilyen hozzáállással nekiugrani egy ilyen fontos meccsnek nem lehet. Az sem mentség, hogy azért két hete milyen dolgok vannak körülöttünk, ilyen hozzáállással nem lehet és nyilván szomorú így elindulni karácsonyozni és a szünetre, mert magunknak tettük volna könnyebbé a felkészülést lélektanilag is. Egyébként egy idei Vecséstől így szégyen kikapni, egyébként nem szégyen, mert előrébb tartanak sajnos.” - nyilatkozott Kocsis Csaba, az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője


Hozzátette, hogy Veres Balázs, a csapat egyetlen irányítója a meccs előtt lebetegedett, így az ő hiánya nagy hátrányt jelentett a támadás során, de ez sem lehet mentség a hozzáállásra és a gyermeteg hibákra. Az öröm azonban annál nagyobb volt a Vecsésnél.

„Nagyon nehéz év végi mérkőzésre számítottunk. Láttuk, hogy az Ózdnak és nekünk is voltak már hiányzóink, azért kicsit fogyóban voltunk, de tudtuk, hogy nagy küzdelem lesz. Ennek ellenére az első félidő kifejezetten jól sikerült, azt mondhatom, hogy az egyik legjobb első félidőnket játszottuk. Ott akár hogy ha belőjük a ziccereket, még nyugodtabban is vonulhattunk volna öltözőre. A második félidő legelején, az első tíz percben rendkívüli lelkesedéssel jött ki az Ózd, ott felül is múltak minket, szerencsére ezt kicsit sikerült megtörnünk, visszazártunk hatos falra, de összességében nagyon hajtós, küzdős meccs volt. A legvégéig nyílt volt.” - mondta Lepsényi Sándor, a Vecsés SE edzője

A két pontot tehát elvitte tőlünk a Vecsés, akik ezáltal a tabella hatodik helyére léptek, a mieink pedig a tizenegyediken várják a folytatást és készülnek a tavaszi fordulókra. A tervek szerint legközelebb 2023. február 03-án lépnek majd pályára a Marosi István Városi Sportcsarnokban.