A város polgármestere és a terület képviselője is felköszöntötte Oláh Bélát 95. születésnapja alkalmából
Hírek
2022. dec. 21.

A város polgármestere és a terület képviselője is felköszöntötte Oláh Bélát 95. születésnapja alkalmából

Oláh Bélát köszöntötte 95. születésnapján Janiczak Dávid polgármester és Kellóné Mezőtúri Márta, a terület képviselője. Oklevéllel és virágcsokorral érkeztek az ünnepelthez.

Egy Halász úti házhoz érkezett meg ma délelőtt Janiczak Dávid polgármester és Kellóné Mezőtúri Márta, a terület képviselője. A városvezetés kiemelt figyelmet fordít a szépkorúak megünneplésére. Oláh Béla 95. életévébe lépett, ez alkalomból látogatták meg őt ma az otthonában.

„Nagyon különleges a mai nap, hiszen sokat járunk idős szépkorúakat köszönteni. Most viszont Béla bácsit, egy férfit ünnepelhettünk 95 éves korban, aki teljesen jó egészségnek örvend, teljesen rendben van a hallása, szellemi képességei, fizikálisan is. Nagyon nagy öröm volt beszélgetni vele, hallgatni a dalait. Egy vidám, jó kedélyű embert ismerhettem meg a személyében, akinek hatalmas családja, van” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

Béla bácsi 1927. december 21-én született Borsodszentgyörgyön. Édesanyja Váradi Eszter, édesapja Oláh Ferenc volt. Már fiatalkorától besegített a családi munkálatokba. 18 éves korától az Ózdi Kohászati Üzemeknél dolgozott 36 éven keresztül. Nyugdíjas éveiben pedig egy iskolában tevékenykedett.

„Hosszú élet. Az, hogy szeretni kell egymást, jó viszonyban lenni egymással, tisztelni, becsülni a másikat, nem szabad veszekedni. Jól kell élni a családdal” - hangsúlyozta Oláh Béla.

Feleségével, Farkas Piroskával 1949-ben kötött házasságot. Hat gyermeket neveltek fel, tizenhat unokájukkal és dédunokáival is rendszeresen tartja a kapcsolatot. Egyik kedvenc időtöltése az éneklés. Nyolcvan évesen kezdett el hegedülni tanulni. Családja körében és szeretetében éli mindennapjait. Pénteken pedig újra összegyűlnek, hogy még nagyobb körben megünnepelhessék Béla bácsi születésnapját.