Elfűrészelték és ellopták a faoszlopokat Ózd-Alsónál
Rendőrség
2023. jan. 3.

Elfűrészelték és ellopták a faoszlopokat Ózd-Alsónál

Négy faoszlopot tulajdonítottak el ismeretlenek az Ózd-Alsó Vasútállomás környékén lévő sínek mellől. Az Ózdi Rendőrkapitányság lopás vétség gyanúja miatt folytat eljárást a tettesek ellen.

Kivágott villanyoszlopok, leszakadt vezetékek. Ilyen fotók jelentek meg tegnap a legnagyobb közösségi portálon, ahol több televízió és internetszolgáltató képviselője is rendkívüli tájékoztatást tett közzé, miszerint területeiken egy bosszantó esemény miatt csatornáik nem elérhetőek. Újév második napja sem telt el eseménytelenül Ózdon, a rendőrség álláspontja szerint azonban az ügy korábbra vezethető vissza.

„Az Ózdi Rendőrkapitányság eljárást folytat lopás vétség gyanúja miatt ismeretlen elkövetők ellen, akik 2022. december 25-én a délelőtti órákban Ózd-Alsó Vasútállomás környékén a MÁV Zrt. tulajdonát képező fa villanyoszlopokat kifűrészelték, majd 2023. január 2-án szintén ezen a területen ismételten kettő villanyoszlopot kifűrészeltek, melynek során az oszlopokon futó optikai kábel megsérült. Az Ózdi Rendőrkapitányság a közérdekű üzem működésével kapcsolatos jogsértést még vizsgálja” - mondta Soós Attila, az Ózdi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője.
 
A szolgáltatók képviselőit tegnap délelőtt kilenckor riasztották. A rendőrség együttműködésével találták meg a kimaradás okát. Kiérkezéskor megdöbbenve tapasztalták, hogy az oszlopokat eltávolították, úgy vélik dőlés közben szakadhatott el az optikai kábel.

Az érintett vállaltok szakemberei hamar a helyszínre érkeztek, hogy feltérképezzék és megoldják a problémát. Gyors és hatékony munkavégzésüknek köszönhetően délután négy órára helyreállt a rend valamennyi településen.

Ózd, Farkaslyuk, Lénárddaróc, Csokvaomány, Bükkmogyorósd és Borsodnádasd lakossága érzékelte a bajt. A két ügy vonatkozásában közel százezer forint lopási kár keletkezett, a rongálási veszteséget, amely magába foglalja a helyreállítási költségeket is még vizsgálja rendőrség. Információink szerint a szolgáltatók becslései alapján ez utóbbi összeg a nyolcszázezer forintot is elérheti.