Sok a gyorshajtó a környéken. Ma többen beleszaladtak a traffipaxba
Rendőrség
2023. jan. 11.

Sok a gyorshajtó a környéken. Ma többen beleszaladtak a traffipaxba

A gyorshajtók kerültek a rendőrség fókuszába ma Ózdon és a környéken. Sok esetben szabtak ki közigazgatási és szabálysértési bírságot az egyenruhások, de volt aki figyelmeztetéssel megúszta.

Betört szélvédő, kinyílt légzsák. Ez az eset ma reggel történt Sajóvárkonyon. Helyszínen szerzett információink szerint az autó a tetejére borult az árokban, amelyet az eset után hamar kiemeltek onnan. Feltehetően a sebességtúllépés okozhatta a bajt. Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai már a tavalyi évben is törekedtek arra, hogy minél többet legyenek közterületen és a jogsértőket kiemeljék a forgalomból. Egy közlekedésbiztonsági feladatterven belül ezt ebben az évben is szeretnék folytatni. A rendőrség fokozottan vizsgálja a megengedett legnagyobb sebesség betartását a közutakon. Azokat a jogsértéseket kezelik prioritásként, amelyek fő baleseti okként szerepelnek a statisztikákban.

„Elsősorban másodlagos okként az ittasság, a bódultság nagyon jellemző. A sebességtúllépés pedig viszi a prímet, elsőként szerepel a baleseteket előidéző jogsértések körében. A mai napon egy összevont sebesség ellenőrzést tartunk itt az illetékességi területünkön. Ez azt jelenti, hogy nemcsak a saját sebességmérő készülékünk, hanem kezelővel és gépjárművel együtt a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság és az Edelényi Rendőrkapitányság sebességmérő készüléke is a mi területünkön teljesít szolgálatot” - mondta Rajhóczki Péter, az Ózdi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.
 
Tíz órától a Vasvár úton a benzinkút közelében állt egy szürke gépjármű, amelyből az arra járók sebességét pásztázták. Pár kilométerrel arrébb pedig megjelent a rendőrautó is, ahol leállították azokat, akiket valamilyen oknál fogva kiszűrtek a forgalomból. Egy Renault tulajdonosának ez most húszezer forintjába került, elfelejtette időben műszakiztatni autóját. Nem sokkal később már Hódoscsépányon folytatták a munkát.

A mai ellenőrzés reggel hét óra harminc perckor kezdődött. Az egyenruhások egészen délután három óráig voltak jelen a városban, illetve a környező településeken. Főként azokon a szakaszokon lehetett velük találkozni, ahol jellemző a gyorshajtás. Ma Ózd mellett Arlóban, Járdánházán, Borsodnádasdon, Sajópüspökiben, Bánrévén és Putnokon is mértek.

A Vasvár út mellett a Bolyki főúton és Pázmány úton is ellenőriztek ma délután a hatóság emberei. Többször a helyszínen szankcionálták a jogsértőket. Itt csupán egy figyelmeztetést kapott a sofőr, vele együtt három ilyen incidens volt. Emellett huszonhat esetben kellett eljárniuk gyorshajtás végett. Nyolc alkalommal közigazgatási bírságot szabtak ki összesen 360.000 Ft értékben, míg hat fővel szemben szabálysértés miatt intézkedtek. Tizenkét gépjárművezető az objektív felelősség elve alapján postán kapja majd meg a bírságot. Volt akit a biztonsági öv használatának elmulasztása okán büntettek meg, de egyéb helyzetek is adódtak.