Nyílt napot tartottak az Ózdi SZC Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskolában
Oktatás
2023. jan. 19.

Nyílt napot tartottak az Ózdi SZC Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskolában

Nyílt napot tartottak az Ózdi SZC Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskolában, amelynek célja, a helyben oktatott szakmák életközeli bemutatása volt.

Az intézmény igazgatójának köszöntőjével indult el az a nyílt nap, amelyet az Ózdi SZC Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskolában tartottak. Több helyszínre várták a diákokat, hiszen egyik célja a rendezvénynek az volt, hogy a gyerekek minél nagyobb tapasztalatot szerezzenek az iskolában kínált lehetőségek gyakorlati bemutatásával. Természetesen a szakképzés népszerűsítése a legfontosabb küldetése az iskolának.

„Azt látjuk, hogy összesen tizenegy iskola regisztrált még erre a nyílt napra. Részben ózdi iskolák, de részben Ózd környéki iskolák. Én azt gondolom, hogy a fiatalok számára a legfontosabb talán az, hogy értsenek valamihez. Tehát önmagában lehet, hogy az érettségi ma már kevés. Szakmát is érdemes tanulni, vagy megfordítva. Előbb a szakmát, utána két év alatt az érettségit letenni. Ebben bízva szeretnénk a szakképzést Ózdon továbbra is népszerűsíteni” - mondta dr. Alabán Péter, az Ózdi SZC Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskola igazgatója.

Az iskola a szakképzést próbálja népszerűsíteni például azáltal, hogy az ötéves, érettségit adó technikumban új ágazatot indítana be megfelelő jelentkezés esetén. Fodrász, kéz és lábápoló technikussá válhatnak azok, akik a szépészeti ágazatot választják a jövőben. De a régi, hagyományos képzéseket is hirdették az iskolában, amelyekre nagy volt az érdeklődés.

„Mi a csépányi iskolából jöttünk. Azért jöttünk, mert meg szeretnénk nézni a szakokat. Eddig a cukrász tetszett a legjobban” - nyilatkozta Samu Vanda, a Csépányi Általános Iskola tanulója.

Ezen kívül a három éves képzés keretén belül várják a leendő kereskedelmi értékesítő, villanyszerelő, hegesztő, gépi és CNC forgácsoló, kőműves, asztalos, panziós-fogadós, pincér-vendégtéri szakember és szakács tanulókat is az intézménybe.