Nagy siker volt a gyermekek és a pedagógusok körében is az Utazó Kultúra programsorozat
Kultúra
2023. jan. 26.

Nagy siker volt a gyermekek és a pedagógusok körében is az Utazó Kultúra programsorozat

Nagy sikerrel zárult az ÓMÉK Olvasó Utazó Kultúra előadás-sorozata. Pedagógusok és diákok egyaránt bíznak a folytatásban.

Az ÓMÉK Olvasó még tavaly novemberében indította útjának az Utazó Kultúra elnevezésű kultúraközvetítő sorozatát. A tematikus előadások alkalmával érdekes és interaktív módon mutatták be a Halloween, a Mikulás és a Magyar Kultúra Napja témakörét. Ez utóbbi programhoz a Gömöri Lovas és Népi Hagyományőrző Egyesület huszárjai is csatlakoztak, akik elsöprő sikert arattak a gyermekek és a pedagógusok körében.

„Kitűnő témákat, kitűnő módon és kitűnő kollégák dolgoztak fel. Pedagógusokat meghazudtolóan voltak megszerkesztve ezek az ismeretterjesztő előadások, olyan képanyaggal, amelyeken lehetett látni, hogy alaposan átgondolva, széles körben megnézett képanyagból válogattak össze. A harmadik előadás volt a legsikeresebb, hiszen egy igazi élő huszár is megjelent az iskolában” - mondta Kocska Ágnes, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda intézményvezetője.

A pedagógusok és a diákok számára is nagy könnyebbség volt, hogy az ÓMÉK Olvasó munkatársai házhoz hozták a kulturális előadásokat, amelyek akár szorosan kapcsolódhattak a tanmenethez is.

„Nagy örömére szolgált intézményünknek, hogy bekapcsolódhattunk az Utazó Kultúra programsorozatba. A felkérés rögtön felkeltette az érdeklődésünket, mivel szorosan kapcsolódik pedagógiai munkánkhoz. Nagyon jó volt, hogy olyan elemeket emeltek ki a kollégák, amelyeket szerves részeként a gyerekekkel jobban fel tudtunk dolgozni” - fogalmazott Pénzesné Barta Krisztina, az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola intézményvezetője.

Volt olyan intézmény, ahol egy egész gyermeksereg számára mutattak be egy adott témát, amelyet a nebulók csendben, fegyelmezetten figyeltek. Mindegyik tematikát érdekesnek találták, viszont a diákokra legnagyobb hatással a huszár jelenléte volt.

„Nagyon sok érdekességet hallottunk, nagyon tetszett, érdekes volt. Nagyon vártuk a rendezvényeket. Mindenkinek nagyon tetszett” - nyilatkozta Aszódi Krisztina Emese, az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola tanulója.

Az Utazó Kultúra programsorozatot az energiaválság szülte kényszerhelyzet eredményezte, viszont elmondható, hogy mindhárom előadás várakozáson felüli fogadtatásban részesült az intézmények részéről, akik bíznak abban, hogy a tavaszi újranyitást követően is lesznek hasonló kezdeményezések az ÓMÉK Olvasó részéről.