A Digitális Spartacus és az ÓVSE asztalitenisz gárdája csapott össze szombaton
Sport
2023. jan. 30.

A Digitális Spartacus és az ÓVSE asztalitenisz gárdája csapott össze szombaton

Két ózdi pingpong csapat mérte össze tudását a Digitális Erőmű falai között. A Digitális Spartacus és az ÓVSE játékosai baráti találkozó keretében csaptak össze.

A bajnokság előtt, a felkészülési időszakban egy héten többször is edzenek a csapatok. A mostani alkalommal két ózdi klub mérte össze tudását a Digitális Erőműben. A tagok már évek óta ismerik egymást, hiszen asztaliteniszes múltjuk évekre nyúlik vissza, ezért mondhatni baráti a viszonyuk, így a találkozó is ebben a szellemben zajlott.

„Én is gyerekkorom óta asztaliteniszezem. Nekem hatalmas kihagyás volt, mert 30 évig nem sportoltam versenyszerűen, de a többiek azért nem hagytak ki ennyit. A csapatban is van olyan, aki folyamatosan versenyzett. Nekünk az asztalitenisz az maga a szerelem, és én amúgy is azt gondolom, hogy ez olyan sport, ami karban tartja az embert” - mondta Oláh Zsolt, a mÓZDulj meg Egyesület Digitális Spartacus játékosa.

A baráti találkozót megelőzte egy szeptemberi összecsapás. A meccsek menete, hogy először két páros mérkőzés zajlik, amit aztán egyéni játékok követnek. A versenyek általában két és fél – három órát vesznek igénybe. A megmérettetés három nyertes játszmáig tart: az a játékos győz, aki először ér el három meccsben 11 pontot. Magasabb szinten, egyéni bajnokságokon pedig a játék négy nyert szettig tart. A felkészülést az elmúlt időszakban számos tényező nehezítette.

„Ezek az időszakok nagyon nagyon nehezek voltak; az elmúlt időszak a Covid miatt, most pedig a teremkorlátozások, fűtési nehézségek, egyebek miatt. Úgyhogy most az az igazság, hogy kicsit döcögős a felkészülés. Nem az igazi, de azért töretlen lendülettel játszunk” - nyilatkozta Tóth László, az ÓVSE játékosa.

Mindkét csapat fontosnak tartja az utánpótlás nevelését. A szakirodalom szerint az asztalitenisz egyik legfontosabb szabálya; a hidegvér megőrzése. A többi mind megtanulható, de talán ez a legsarkalatosabb jó tanács, amit az utánpótlásnak lehet javasolni.