Ruhaosztást tartanak a Magyar Vöröskereszt ózdi munkatársai minden hónap utolsó hétfőjén
Hírek
2023. jan. 31.

Ruhaosztást tartanak a Magyar Vöröskereszt ózdi munkatársai minden hónap utolsó hétfőjén

Ruhaosztást tartottak a Magyar Vöröskereszt ózdi irodájában. A beérkezett adományokat minden hónap utolsó hétfőjén bocsájtják a rászorulók rendelkezésére.

Kabátok, ingek és zakók lógnak a fogasokon, a dobozokban lábasok, játékok és más használati eszközök. Több mindenből válogathatnak a Magyar Vöröskereszt helyi irodájában azok, akik élnek a felkínált lehetőséggel. A ruha és kisebb tárgyak esetében nem vizsgálják a rászorultságot és a további felhasználást. Mindenki saját lelkiismerete szerint pakolhat.

„A Magyar Vöröskereszt területi irodája folyamatosan szervezett ruhaosztásokat, minden hónap utolsó hétfőjén a Civil Házban. A Civil Ház bezárt, és az iroda is átköltözött az Árpád Vezér Út 19-21. szám alatti irodába, de az idén is folytatjuk ezt a hagyományt. Minden hónap utolsó hétfőjén, aki szeretne és szüksége van rá, vagy aki csak benézne, nyugodtan eljöhet és válogathat a ruhák közül” - mondta Kása-Buth Fanni, a Magyar Vöröskereszt Észak-Borsod Területi Szervezetének területi munkatársa.

De nemcsak ruhákat szolgáltattak be a környéken lakók, hanem minden olyan használati tárgyakat, amelyekre nagy valószínűséggel szüksége lehet annak, aki él ezzel a lehetőséggel. Gyermekeknek iskolai tanszerek, játékok, felnőtteknek a háztartásban nélkülözhetetlen eszközök. A kijelölt napon már a nyitás után nagy volt az érdeklődés. Mindenki kapott egy zsákot, amelybe összegyűjthette a számára hasznos dolgokat.

„Én vettem ki egy cipőt magamnak, egy nadrágot találtam, ami jó lesz a kisgyerekre. Nagyon örülünk ennek, hogy lehet így válogatni, hogy segítséget kapunk. Legalább annyit, ami a gyerekeknek kell” - nyilatkozta Horváth Istvánné.

Adományok nemcsak Ózdról, hanem a környező településekről is érkeznek a szervezethez. Minden ruhát, cipőt, különböző eszközöket szívesen fogadnak, ami legyen tiszta és olyan állapotban, hogy új tulajdonosa még tudja használni a jövőben. Ruhaosztás legközelebb február 27-én lesz.