Zenei oktatás zajlik az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskolában a Kék Sirály Zenei Egyesülettel karöltve
Oktatás
2023. febr. 2.

Zenei oktatás zajlik az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskolában a Kék Sirály Zenei Egyesülettel karöltve

Zenei oktatás zajlik az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskolában a Kék Sirály Zenei Egyesülettel karöltve egy nyertes pályázatnak köszönhetően. Gitárt és zongorát tanítanak majd.

Berki Lajos a Kék Sirály Zenei Egyesület elnöke ismertet néhány fontos tudnivalót azokkal a diákokkal, akik az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskolában jelentkeztek gitároktatásra. Az egyesület nyertes pályázatának köszönhetően a jövőben a gitáron kívül, zongoraoktatást is megvalósítanak az intézmény falai között. Korábban is volt hasonló zenei oktatás a Kék Sirály Zenei Egyesület segítségével, akikkel szoros kapcsolatot ápol az iskola.

„Nagy örömünkre szolgált, hogy ismét együttműködési szerződést tudtunk velük kötni, és így ismételten zenei oktatásra kerül sor intézményünkben, ami szerves része a pedagógiai programunknak. A hallottak alapján gitár és zongoraoktatás fog intézményünkben zajlani, aminek nagyon örülünk. Intézményünk az Erkel Ferenc Művészeti Iskola tagintézménye, így kiemelt feladatot kap nálunk a kulturális, nemzetközi zenei oktatás és nevelés” - emelte ki Pénzesné Barta Krisztina, az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola intézményvezetője.

Az örömhírt az iskola igazgatója és a pályázat koordinátora jelentette be a gyerekeknek, akik nagy létszámmal jelentkeztek a programra.

„Magát a pályázatot, az Ózdi Kék Sirály Zenei Egyesület nyerte el, és ilyen szempontból maga az egyesület már évtizedek óta együttműködik az iskolával, hiszen nemcsak zenei programokat, hanem táboroztatási programokat is megvalósít az iskola területén, az iskola diákjaival. Ezt a programot, amit egyébként a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság írt ki már második alkalommal, és az egyesület is már második alkalommal nyert el és másodjára van már lehetőség, hogy Ózdon hátrányos helyzetű roma származású gyerekeket zárkóztassanak fel, illetve a társadalmi beilleszkedésüket segítsék a zenei oktatással, a zene szeretetével, hangszeres zenei oktatás megvalósításával” - mondta Szaka Attila, pályázati koordinátor.

A jelentkezés óriási volt. Vannak, akiknek már van zenei alapképzettségük, de akadnak olyan diákok is, akiket az alapokra kell megtanítani. A kezdőknek első lépésként a dalok kíséreténél használatos gitár akkordok lefogását kell elsajátítaniuk, de nagyon sok feladat van még, amit meg kell valósítaniuk az oktatóknak.

„A tapasztalatom nagyon jó, hiszen a gyerekek örömmel fogadják az ilyen tanórákon kívüli oktatást, főleg a zenében. A tanulók már ismertek korábban, hiszen már korábban is volt oktatás, de a covid miatt megszűnt. Most igazgató asszony segítségével visszakerült az iskolába a gitároktatás az Ózdi Kék Sirály Zenei Egyesület részéről” - nyilatkozta Berki Lajos, a Kék Sirály Zenei Egyesület elnöke.

A gitárt Berki Lajos, a zongorát pedig Farkas Géza fogja tanítani a gyerekeknek. Az oktatás hat fős csoportokban zajlik majd és előreláthatólag július 30-ig tart.