Fucskó Zoltánra emlékezett az Ózdi Természetbarátok Köre
Hírek
2023. febr. 9.

Fucskó Zoltánra emlékezett az Ózdi Természetbarátok Köre

Túrázott az Ózdi Természetbarátok Köre. Az immunerősítő kiránduláson harminchárom természetbarát vágott neki a távnak. Úti céljuk vége Dédestapolcsány volt.

Téli sétán vettek részt az Ózdi Természetbarátok Körének tagjai. Fontosnak tartják, hogy évente több alkalommal találkozzon a közösség, és hogy az előre megálmodott túrákat meg tudják valósítani. Programtervet is készítenek, amely segítségével idejüket előre be tudják osztani a természetjárók. Mindenkinek lehetőséget biztosítanak arra, hogy a csoport tagja legyen.

„Várunk mindenkit, nincs különösebb elvárásunk senkivel szemben. Az egyedüli kérésünk, hogy szeresse a természetet és szeressen a természetben létezni, illetve szeresse a közösséget. Ez a két dolog motivál bennünket minden alkalommal. Sajnos fiatalokkal nem nagyon találkozhatunk a csoporton belül, de így együtt öregszünk. Múlik fölöttünk az idő, és ehhez igazítottan próbáljuk változatossá és érdekessé tenni a mindennapjainkat” - fogalmazott Fáklya Mária, az Ózdi Természetbarátok Körének tagja.

Két éve csatlakozott a csoporthoz Szűcsné Szabó Erika. Borsodnádasdról jár az egyesülethez, ahol hamar befogadták. Nemcsak a környékkel, hanem az országhatáron kívüli helyekkel is megismerkednek a túratársak. Arról, hogy mit ad a közösség neki, pozitívan nyilatkozott.

„Sok szeretetet, a természet szeretetét. Azt, hogy együtt lehetünk, a szabadban lehetünk. Szerintem ennél nem kell több” - mondta Szűcsné Szabó Erika, az Ózdi Természetbarátok Körének tagja.

A tó partján visszaemlékeztek a természetjáró csoport tagjai egykori túratársukra Fucskó Zoltánra. A friss levegő és mozgás egészségre gyakorolt jótékony hatása mellett a szellemi frissesség megőrzésére, művelődésre is gondot fordítanak. Nagy hangsúlyt fektetnek a környezet védelmére. Átlagos létszámuk száz fő, de tagjaik között vannak más városban élők is. Egerből, Budapestről, Borsodnádasdról, Kazincbarcikáról, Parádról és Putnokról is vannak, akik rendszeresen kirándulnak a csapattal.