Az Őszi Olvasóversenyen országos negyedik és ötödik helyet szerezte meg a Vasvár Úti Általános Iskola két hetedikes diákja
Oktatás
2023. febr. 23.

Az Őszi Olvasóversenyen országos negyedik és ötödik helyet szerezte meg a Vasvár Úti Általános Iskola két hetedikes diákja

Vasváros sikerek születtek az országos Őszi Olvasóversenyen. Molnár Petra negyedik helyen, míg Kovács Zoé az ötödiken végzett. Választott könyvük A Szent Johanna gimi második része volt.

Őszi Olvasóversenyen jeleskedett a Vasvár Úti Általános Iskola két tanulója. A verseny célja az, hogy olyan alkotószellemű gyerekeknek nyújtsanak szórakoztató időtöltést, akik szeretnének egy-egy regényben elmélyülni különböző feladatok által. Molnár Petra és Kovács Zoé maguk találták a versenyt, és felkészítő tanárnőjük, Migalya-Németh Nikolett örömmel fogadta a kezdeményezést.

„Ez egy két fordulós levelezős verseny volt, amely azért is volt kimondottan jó a lányok számára, mert olyan regényt olvashatnak, amely érdekli őket, amit szeretnek. Ez Leiner Laurának, A Szent Johanna gimi 2. része volt. Ez a mai iskolásoknál nagyon-nagyon népszerű, de már régebben is az volt. A verseny azért is jó, mert ezáltal a gyerekek láthatják, hogy nem csak tanulni lehet a könyvekből, nem csak elolvasni lehet, hanem mondjuk valami kézzelfogható eredményt is elérhetnek az olvasás által” - mondta Migalya-Németh Nikolett, a Vasvár Úti Általános Iskola magyar-földrajz szakos tanára.

A két forduló során különböző kreatív feladatokat kellett elvégezni, mint például lapbook, olvasásnépszerűsítő plakát készítése, valamint általános témákat érintő fogalmazásokat, érveléseket kellett írniuk. A lányoknak a lapbook tetszett leginkább.

„Nekem a verseny folyamán a lapbook-os feladat tetszett a legjobban, mert ahhoz idézeteket kellett keresni, leírhattuk a véleményünket a könyvről, valamint a karakterekről is írhattunk” - nyilatkozta Kovács Zoé, a Vasvár Úti Általános Iskola 7.c osztályos tanulója.

Országos szinten a közel 40 indulóból 5-8. évfolyamos korosztályban Molnár Petra negyedik, míg Kovács Zoé ötödik helyen végzett. Felkészítő tanáruk igen büszke rájuk, hogy ilyen szép eredményt értek el, hiszen nagyon fontos, hogy a fiatalok olvassanak, mert ez egyre inkább háttérbe szorul.