Amikor élesbe vált a gyakorlat – A rendőrkapitányság parkolójába hajtott a megfenyegetett buszsofőr
Rendőrség
2023. febr. 24.

Amikor élesbe vált a gyakorlat – A rendőrkapitányság parkolójába hajtott a megfenyegetett buszsofőr

A helyi rendőrség parkolójába hajtott az a buszsofőr, akit halálosan megfenyegetett egy ittas utas. Az elkövető ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indítottak eljárást.

Közvetlenül az Ózdi Rendőrkapitányság előtt állt meg az a buszsofőr, akit halálosan megfenyegetett egy ittas utas. Az elkövető szerencsétlenségére éppen intézkedéstaktikai képzést tartottak az épületben, amikor információink szerint az Ózd-Center menetrend szerinti járat behajtott a parkolóba. A 48 éves férfi hangosan hallgatta a zenét, zavarta az utazókat, a sofőr pedig így próbálta megfékezni. A gyakorlatozó egyenruhások azonnal éles helyzetbe váltottak és előállították a férfit, akivel szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. Hasonló incidensre 2009-ben már volt példa kétszer is. Először július 20-án szállított be ilyen módon egy garázda csoportot az egyik helyi járatú busz sofőrje, majd augusztus 19-én potyázó utasokat vitt be egy autóbuszvezető a rendőrség parkolójába. Jelen esetben a buszsofőr azért választotta a rendőrség értesítésének ezen rendhagyó módját, mert a helyzet tettlegességig fajult.

„A járat sofőrjének muszáj volt beavatkozni és felszólítani az elkövetőt, hogy ezt a magatartást fejezze be. Ekkor szóváltás alakult ki közöttük, és az ismeretlen elkövető egy alkalommal leköpte a jármű vezetőjét, illetve életveszélyesen megfenyegette. A jármű vezetője, aki egyébként nagyon helyesen cselekedett, és mivel a közelben volt az utasokkal együtt a busszal beérkezett a kapitányság udvarára, ahol segítséget kért, majd az éppen taktikai képzésben résztvevő kollégák, a taktikai képzést felfüggesztve éles helyzetben az ismeretlen elkövetőt előállították, beazonosították, majd eljárást indítottak ellene” - mondta Soós Attila, az Ózdi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője.

Kép forrása: police.hu