A Piac út felett folytatódnak a távhővezeték bontási munkálatai – csütörtökön lezárják az érintett szakaszt
Város
2023. márc. 1.

A Piac út felett folytatódnak a távhővezeték bontási munkálatai – csütörtökön lezárják az érintett szakaszt

Lezárják a Piac utat március másodikán, azaz holnap reggel kilenc órakor. A forgalom pár órás korlátozására a távhővezeték bontása miatt van szükség.

Múlt héten kezdődtek a munkálatok a területen. Egy beruházásnak köszönhetően tavaly már kiépítették a föld alatt futó rendszert. Hat év után végre eltűnnek az acélcsövek és betonoszlopok is a területről. A csővezetékek leszerelése mellett 37 darab, egyenként 6 méter magas betonoszlopot is el kell távolítaniuk a helyszínről. A vállalkozó szakemberei ütemterv szerint haladnak, jelenleg az oda visszatérő ág 570 méteres szakaszának a 450. méterénél tartanak.

„A távhő felsővezeték elbontása a Piac út felett folytatódik csütörtökön, ezért reggel kilenc órától délután kettő óráig, azaz tizennégy óráig el lesz zárva a szakasz a forgalom elől. Ez azt jelenti, hogy áthaladni nem lehet a Piac úton, de a mellette található üzletek megközelítése a továbbiakban is biztosított lesz. Kérem mindenkinek a türelmét a munkálatok idejére” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.