Új lakók – Két emu érkezett a Nagyvölgyi Állatsimogatóba
Város
2023. márc. 1.

Új lakók – Két emu érkezett a Nagyvölgyi Állatsimogatóba

Két emu érkezett a Nagyvölgyi Állatsimogatóba. A nagymadarak még a beszoktatási időt töltik. A jövőben lámákkal is bővül az állatállomány.

A Nagyvölgyi Állatsimogatónak újabb lakói vannak Ózd Város Önkormányzatának köszönhetően. A napokban érkezett meg az az emupár, amelyek tizenegy hónaposak. Itt élnek a jövőben, számukra egy tizenöt méterszer hatvan méteres kifutórészt alakítottak ki. Most a beszoktatási időt töltik, ami remélhetőleg zökkenőmentes lesz.

„Beköltöztek az emuk, mindenképpen szerettünk volna nagymadárral bővíteni. Struccot terveztünk eredetileg, de ők sokkal vadabbak, nem lenne alkalmas arra, hogy egy állatsimogatóban legyenek. Úgyhogy az emuk, mivel barátságosabbak és kezesebbek, ők érkeztek ide hozzánk. Bízunk benne, hogy nagyon sokan meg fogják őket látogatni, valamint hamarosan érkeznek a lámák is” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Az új jövevények megérkezésétől azt remélik, hogy minél többen ellátogatnak az eddig is nagy sikernek örvendő szabadidőparkba. Az óvodás és iskolás csoportokon kívül, családok is igénybe veszik a kirándulóhelyet. A gyerekek mindig nagyon jól szórakoznak, hiszen megismerkedhetnek olyan állatokkal, amelyekkel eddig még nem találkoztak.

„Nagyon jó dolog kimozdulni a családoknak hétvégente, de hogyha bejön a jó idő, akkor lehetőség van szalonnasütésre és bográcsozásra. Akkor még nagyobb a látogatottság. Hogyha az idő jó, akkor sokan jönnek, de ha rossz, akkor is jönnek” - nyilatkozta Gál Tamás, állattenyésztési irányító.

Jelenleg az emu a világ második legnagyobb madara. Magassága 150-190 centiméter, a kifejlett példányok súlya eléri a 60 kilogrammot is. Szürkésbarna tollazatuk a vedlés után sötétebb, ez azonban a napsütés hatására barnára fakul. A Nagyvölgyi Állatsimogatóban a látogatók csak a kerítésen kívülről csodálhatják meg őket, hiszen hasonlóan a pávákhoz, ezek a nagymadarak is csípnek. A látvány azonban elragadó és különleges, de a kép akkor lesz teljesebb, ha a szomszédok is megérkeznek, vagyis a lámák.