Arlói kisiskolások nyertek betekintést a rendőrség és a televízió mindennapjaiba
Oktatás
2023. márc. 3.

Arlói kisiskolások nyertek betekintést a rendőrség és a televízió mindennapjaiba

Az arlói iskola másodikos diákjai látogattak a rendőrségre és a televízióba. A fiatalok betekintést nyerhettek az egyenruhások mindennapjaiba és a műsorkészítés rejtelmeibe.

Az Ózdi Rendőrkapitányság nagy terme előtt fogadta Kiss Tamás, hivatalvezető a vidéki iskola növendékeit. A második „á” osztályos tanulók nagy izgalommal érkeztek a helyi egyenruhásokhoz, hiszen még sosem jártak a kapitányság épületében. Rövid bemutatkozás után a hátsó udvarra vezetett útjuk, ahol egy csapatszállító szolgálati autóba szállhattak be a gyerekek. A fiatalok érdeklődve próbálták ki a járművet, ezt követően pedig megismerkedhettek az állomány egyik tagjával is.

Kiss Tamás beszélt a jelvényszám jelentőségéről és más érdekes információkat is megosztott a rendőrség működéséről. Ezt követően újra az épületben folytatódott a bejárás. A kis látogatók megnézhették a konditermet és a játszósarkot is. A legnagyobb népszerűségnek a fogda örvendett, itt több időt is eltöltöttek a diákok. Az egyik tárgyalóban előkerültek olyan kényszerítő eszközök, mint a gumibot és bilincs. Ezt is alaposan megvizsgálták a tanulók. A gyerekeket nagyon foglalkoztatja a rendőrök munkája, hiszen a tévében is sok filmben is látják őket dolgozni. Izgalmasnak és kalandosnak találják azt.

„Én a farsangon is rendőr voltam, és a pisztoly tetszett a legjobban” - mondta Tóth Balázs, az Arlói Széchenyi István Általános Iskola 2. a osztályos tanulója.

„Sokszor nézek egy filmet, a Helyszínelőket” - nyilatkozta Papp Gergely, az Arlói Széchenyi István Általános Iskola 2. a osztályos tanulója.

Sok fiatalt vonz ez a hivatás, hiszen baráti körükben, vagy rokonságukban is vannak rendőrök.

„Itt az iskolában ilyen kis korban, mi másodikosok vagyunk, fel kell állítani egy perspektívát nekik, hogy miért is járunk iskolába, miért tanulunk. Szoktam nekik mondani, hogy bizony tanulni kell, ha szeretnének jó szakmát szerezni, amivel aztán pénzt keresnek és a pénzzel pedig megveszik azt, amire vágynak. Autót, jó telefont. Már másodikos korban is beszélünk erről” - emelte ki Németh Györgyné, az Arlói Széchenyi István Általános Iskola tanítója.

Bár a rendőrség iránt is nagy volt az érdeklődés, azonban az Ózdi Városi Televízió stúdiója még inkább lenyűgözte a diákokat. Ugyanis ez volt a meglepetés programja a délelőttnek. Háttér, Apropó, Ózdi Krónika. Többek között ezekben a díszletekben válhattak kis időre műsorvezetővé a tanulók. A fiatalok képet kaphattak a televízió mindennapjairól és néhány kulisszatitokra is fény derült.