A város több pontján tisztítják a vízelvezető árkokat az ÓVI munkatársai
Fejlesztés
2023. márc. 7.

A város több pontján tisztítják a vízelvezető árkokat az ÓVI munkatársai

A város számos pontján tevékenykednek az ÓVI dolgozói. Az enyhébb időjárás kedvez a kinti munkáknak. Főként ároktakarítási munkálatok zajlanak.

Ároktakarítási munkálatokat folytatnak az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai. Az ezzel kapcsolatos feladatokat a Bányász úton végzik, a Start-munkaprogram keretében foglalkoztatottak több tíz méteres szakaszon, de a város más területein is sort kerítenek a vízelvezetők tisztítására.

„A kormány által biztosított közfoglalkoztatási programnak köszönhetően immáron hosszú évek óta sikerül a vízelvezetési feladatokat megoldanunk. A tavalyi évben a Bányász úton és az Egyházvölgyben, míg az idei évben a Mogyorósvölgyben tudjuk folytatni ezt a munkát. Nagyon fontos ez a feladat, hiszen hiába újítjuk fel az utakat, ha nincs megfelelő vízelvezetés, akkor előbb-utóbb tönkre fognak menni a már felújított útszakaszok is” - mondta dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.

Az enyhébb időjárás kedvez az ilyen jellegű tevékenységeknek, hiszen ezek csak hó- és fagymentes időszakban végezhetők.

„A jó idő beálltával elkezdjük a városban a vízelvezető árkok tisztítását, mert a téli hordalékanyag feltöltődött benne. Ezeket ki kell tisztítani jelenleg itt a Mogyorósvölgyben, a Bolyki temetőnél, a Damjanich úton és a Bányász úton folyik ilyen munka” - nyilatkozta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Célszerű évente több alkalommal kitisztítani a vízelvezető árkokat. Tavasszal azért is fontos, mert a téli időjárás során jobban telítődhet sárral és szeméttel. Ennek következtében pedig könnyebben eltömődhet szennyeződéssel, elzárva a víz szabad útját.