Virágok, csokoládé és ajándéktárgyak – Március 8-án megünnepelték a nőnapot a városban
Hírek
2023. márc. 8.

Virágok, csokoládé és ajándéktárgyak – Március 8-án megünnepelték a nőnapot a városban

A legnépszerűbbek a tavaszi csokrok, ám a cserepesek, az édességek és az apró ajándékok is kelendők ilyenkor.

Különféle színes virágok fogadták azokat, akik ma beléptek a virágkereskedők üzletébe. A kínálat egyébként is, nőnapon azonban különösen szélesnek mondható. A repertoárban a klasszikusnak számító rózsafélék, orchideák és a tulipánok is megtalálhatóak, de idén nagyobb hangsúlyt kaptak a tavaszi növények. Ezek mellett természetesen mindig vannak a polcokon különleges kreációk és előre elkészített színes csokrok is.

„Készítettünk ilyen nagyon aranyos kis tavaszi kosarakat, amibe pici cserepes virágokat és ágakat tettünk, valamint barkát, hogy a tavasz is benne legyen egy kicsit. Hála Istennek nagyon jó idő van ma, úgyhogy ezeket viszik nagyon. Tulajdonképpen ez az ünnep az, amikor a cserepes virágot, a vágott virágot egyaránt, majdnem egyenlő mennyiségben tudunk hozni. Kicsit féltünk a mai naptól, hogy a gazdasági helyzet, hogy alakul majd a virágeladásokra való tekintettel, de szerencsére elég jól jönnek a vevőink, úgyhogy reméljük jó napunk lesz” - nyilatkozta Hercska Istvánné, a Joli Virágbolt tulajdonosa.

Nincs könnyű dolguk azoknak a férfiaknak, akik ilyen ajándékkal szeretnék meglepni a hölgyeket. Leginkább a kötött csokrokat kedvelik, azok viszont, akik több nő számára vásárolnak, általában a cserepes változatot részesítik előnyben.

„A feleségemnek szoktam vásárolni innen, itt mindig gyönyörű virágok vannak. Elmondhatom, hogy törzsvásárló vagyok. A legszebbeket mindig megpróbálom megkeresni, de nagyon nagy a választék, nagyon nehéz, de azért sikerül mindig, mint most is” - fogalmazott Fülöp Péter.

Általában az ünnepekkel, így a mai nappal kapcsolatban is gyakran halljuk, hogy ne csak ilyenkor gondoljunk szeretteinkre, hanem figyelmünket a hétköznapokon is igyekezzünk feléjük fordítani. Ehhez pedig nem is kellenek ajándékok, elég egy kedves mondat, vagy egy gesztus.