Két parkolót is kialakítanak a Vajda János úton
Fejlesztés
2023. márc. 9.

Két parkolót is kialakítanak a Vajda János úton

Két parkolót is kialakítanak a Vajda János úton. A nagyobb területű hét autónak, a kisebb pedig kettőnek biztosítja majd a kényelmes parkolást.

Tábla figyelmezteti az arra járókat az építő munkások jelenlétére a Vajda János út egyik szakaszán. A munkálatokat az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói végzik. Ezen a területen egy hét állásos parkoló kialakítása történik.

„Az épülő katolikus óvoda hívta életre ezt a beruházást, hiszen itt a Vajda János úton megnövekedett forgalom tapasztalható már most is, és a jövőben még nagyobb forgalom várható. Ezért az útszéli parkolás megtiltása érdekében építjük ki ezeket a parkolóhelyeket, hogy biztonságosabb és átláthatóbb legyen a közlekedés a jövőben” - nyilatkozta dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.

A területet két réteggel, durva illetve finom salakkal fogják ellátni. A hét állásos parkoló mérete ötször tizenhét és fél méter.

„A képviselői keretből két darab parkoló épül itt a Vajda János úton. Egy hét állásos és egy két állásos aszfaltos. A salakost azt körbeszegőzzük, két réteg salakkal durva illetve finom salakkal fogjuk ellátni. A másik pedig ugyanez körbeszegőzve, betonnal és aszfalttal lesz terítve” - mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

A másik parkolónak ötször öt méteres helyet alakítanak ki, két autónak lesz lehetősége várakozni. A tervek szerint a munkálatokkal a jövő hét végére elkészülnek.