Nyílt napra várták a szülőket és diákokat a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodában
Oktatás
2023. márc. 9.

Nyílt napra várták a szülőket és diákokat a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodában

Nyílt napot tartottak a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodában. Ez az alkalom főként a felnőtteknek szólt, a kicsiknek ugyanis későbbre terveznek iskolakóstolgató napot.

Néhány hónap múlva véget ér a 2022/2023-as tanév, így a végzős gyerekeknek ideje kiválasztani, milyen intézményben folytatják útjukat. Így van ez az óvodásokkal is. A II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda munkatársai igyekeztek megkönnyíteni a választást, így nyílt napot szerveztek azon szülők számára, akik érdeklődnek az intézmény iránt.

„Intézményünkben régi hagyomány, hogy az iskolai első osztályosok beiratkozása előtt egy hónappal tartunk egy nyílt napot. Ez csak a pandémia időszakában nem tudott megvalósulni. Ilyenkor a nyílt nap azt jelenti, hogy tanítási órára várjuk szeretettel a felnőtteket, a jövendőbeli elsősök szüleit, óvónőket, illetve azoknak a tanulóknak is az anyukáját, apukáját, rokonát, aki már iskolánkba jár. Szabadon látogatható az első három óra, illetve felső tagozatban a felsőbb órákban az osztályfőnökökkel, szaktanárokkal egyeztetve lehet betekinteni az iskola életébe” - emelte ki Kocska Ágnes, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatója.

Matematika órán a szülők figyelemmel kísérték az apróságokat. A gyerekek játékosan tanultak összeadni, aminek eredményeként egy békás kép született meg a táblán.

„A nyílt nap talán annyiban más, hogy nemcsak a napi dolgokat tanuljuk, hanem egy kicsikét a szülőknek bemutatjuk, hogy milyen feladatokat szoktunk végezni általában a gyerekekkel. Sokan voltak most itt szülők, ami nagyon jó, hogy így érdeklődnek a gyerekek iránt. Óvónénik is eljöttek megnézni a volt óvodásaikat. A gyerekek azért egy kicsikét meg voltak szeppenve, hiszen azért az újdonság nekik, hogy ennyien nézték őket” - mondta Dubovinszkyné Kakas Judit, a II. János Pál Katolikus Általános iskola és Óvoda pedagógusa.

Április végén lehet majd beíratni a gyerekeket az első osztályba. Az intézményben előtte becsalogatást tartanak a jövendőbeli diákok számára. Az iskolakóstolgató rendezvényre főként a vonzáskörzetben található két óvodából várják majd az apróságokat. A mai órákra olyan szülő is ellátogatott, aki testvéreivel együtt ide járt még gyermekként.

„Én a kislányommal jöttem el erre a nyílt napra, meg akartam mutatni neki, hogy hogyan tudja a legjobban kiválasztani úgy az iskolát, hogy a saját tapasztalatai alapján gyűjti az élményeket” - fogalmazott Icsó Marietta.

Két osztályt mindenképpen terveznek indítani, a harmadik pedig attól függ, mennyien jelentkeznek az intézménybe. Az egyikbe biztosan a jobb zenei képességű gyermekeket gyűjtik majd össze, ennek oka az emelt szintű ének-zene oktatás megújulása.