Több mint négy hónap után újra fogadja látogatóit az ózdi uszoda
Város
2023. márc. 10.

Több mint négy hónap után újra fogadja látogatóit az ózdi uszoda

Több mint négy hónap után ma kinyitotta kapuját az uszoda. Mindkét medence használható. A város lakói ismét hódolhatnak szenvedélyüknek.

Február elején derült ki, az ez évi költségvetés megalkotása és elfogadása után, hogy lesz fedezet az uszoda üzemeltetésére. A nyitvatartás szüneteltetése alatt több technikai feladatot is megoldottak a szakemberek.

„A leállás alatt pár műszaki felújítást is kellett végeznünk. A szaunakabinok új kályhát kaptak, mert a 15 éves régiek már teljesen elkorrodálódtak, így újakat vettünk. A gépészetben a klórgáz kezelő berendezéseket is fel kellett újítani. Ezt külső vállalkozó csinálta meg, de egyébként minden munkálatot, ami a megnyitáshoz szükséges volt, azt saját munkavállalóinkkal végeztük el” - mondta Nagy-Mengyi Péter, az ÓSÉK ügyvezetője.

A kismedencét már napokkal ezelőtt felmelegítették 30 fokra. Hasonlóképpen jártak el az úszómedencében is, ott pár fokkal kevesebbet lehet mérni, de ez a 26 fokos víz sem tántorította el az úszni szándékozókat.

„Nagyon vártuk. Nagyon ki vagyunk éhezve erre. Amikor a zárás megtörtént, akkor érdeklődtem Putnokon, de a baráti körömben nem akartak jönni, egyedül nem volt kedvem, sehogy nem jött össze. Úgyhogy ez most nagyon jókor jött” - nyilatkozta Neumann Péter.

A város vezetése a mögöttünk lévő nehéz időszakban is fontosnak tartotta, hogy minél kevesebb korlátozás érje a lakosságot, igyekeztek úgy kalkulálni, hogy az uszodát újra meg tudják nyitni a nagyközönség előtt.

„Nagy örömünkre végre a mai napon meg tudtuk nyitni az ózdi uszodát. A törzsvendégek már birtokba is vették. Az iskolák még nem, de őket is várjuk, hogy az úszásoktatást vissza tudják venni az órarendjükbe, hiszen a lehetőség most már adott. Bíztatok mindenkit arra, hogy használja örömmel az uszodát” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Még mindig hatalmas összegeket kell kifizetniük az üzemeltetésért, főként a távhődíj magas. Emiatt pár változtatás is életbe lép. A wellness részleget csak részben tudják megnyitni, a szauna üzemelni fog, a jakuzzi nem. Hétköznap reggel nyolctól este nyolc óráig, hétvégén pedig reggel nyolctól este 18 óráig látogatható a komplexum. Emellett pedig az árak is emelkedtek, viszont még így is kevesebb a belépőjegy, mint a környező települések létesítményeiben. Mindezek ellenére már jövő héttől folytatódik az óvodások ingyenes úszásoktatása, valamint az Ózdi Úszó Klub tagjai is újra tudnak majd edzeni a medencében.