Víz, élővilág és játékos feladatok – így telt a nyílt nap a Katona József Úti Óvodában
Oktatás
2023. márc. 14.

Víz, élővilág és játékos feladatok – így telt a nyílt nap a Katona József Úti Óvodában

Nyílt napot és bázisintézményi szakmai napot tartottak a Katona József Úti Óvodában. A kicsik játékos feladatokon keresztül mutatták be, mit is tanultak a víz élővilágáról.

Csendesen ültek az asztalnál a Brumi Maci csoport tagjai az Ózdi Városi Óvodák Katona József Úti egységében. Minden év márciusában nyílt napot szerveznek, amelyre meghívják a szülőket és az apróságok jövendő pedagógusait is. Az ilyen alkalmak során a megjelentek betekintést nyerhetnek az óvoda pedagógiai, oktató-nevelő munkájába, valamint képet kaphatnak arról is, hogy a tanköteles korú gyermekek jelenleg milyen szociális, értelmi és fizikai képességekkel rendelkeznek.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy ez nemcsak egy nyílt nap hagyományosan, hanem egy bázisintézményi szakmai nap, tehát a tanítók, a szülők mellett most kollégák is érkeznek. Még nagyobb öröm számunkra, hogy nem kis számmal érkeznek, és nemcsak a közeli településekről, hanem Kazincbarcikán keresztül egészen Miskolc környékéről” - mondta Juhász Tamásné, az Ózdi Városi Óvodák intézményvezetője.

A gyerekek mai napra tervezett foglalkozása egy projekt része, ami a víz világnapjához kapcsolódik. A kicsik már napok óta készülődtek, a tóhoz is ellátogattak nevelőikkel, hogy még jobban megismerjék az élővilágot. A kirándulásukra játékos formában vissza is emlékeztek. Az intézményben zöld óvoda lévén prioritásként kezelik a természeti értékek megismertetését a gyermekekkel. A céljuk, hogy minél környezettudatosabb nevelést biztosítsanak számukra.

„Évek óta visszajárunk, mindig meghívnak bennünket, amit nagyon nagy szeretettel fogadunk. Ez tulajdonképpen egy kölcsönös kapcsolat már a Vasvár Úti Általános Iskola és az óvodák között. A múlt héten mi hívtuk meg őket egy mesemondó verseny keretében, úgyhogy nagyon örültünk most is, hogy mi jöhetünk hozzájuk helybe. Nagyon jó látni azt, hogy a gyerekekkel itt hogyan foglalkoznak. Egyrészt nagyon jó szempontokat ad nekünk is, hogy felmérjük, hogy a gyerekek hol tartanak, mire kell majd a tanító néniknek figyelni” - emelte ki Rékasi-Kocsis Viktória, a Vasvár Úti Általános Iskola igazgatóhelyettese.

A megjelentek figyelmesen követték az apróságok játékos oktatását, akik egyáltalán nem voltak zavarban a sok felnőtt jelenlététől. Számos feladattal készültek, hogy megmutassák a számukra, mit is tudnak.