Felzúgtak a munkagépek a Damjanich János utcában.
Fejlesztés
2023. márc. 17.

Felzúgtak a munkagépek a Damjanich János utcában.

Hagyományos ír ünnepséget rendeztek a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnáziumban. Elkészült a járda a Damjanich János utcában.

A kivitelező cég munkatársai 350 méter hosszan, 1,5 méteres szélességben terítettek aszfaltot a területre. Korábban ez a szakasz nagyon rossz minőségű volt, de az állami támogatásnak köszönhetően megvalósuló, közterületi rekonstrukciós projekt keretében itt már nem lesz gond a gyalogosok közlekedése.

Aszfaltmarás és törmelékek láthatóak a Damjanich János utcában. Ahogy a tábla is jelzi, munkálatok zajlanak a területen. A kivitelező cég munkatársai éppen a törmelékeket pakolják fel a kocsira. A szállítmány megérkezését követően egy markolóval elkezdték lepakolni a forró aszfaltot a felmart járdára.

„A közterület felújítási program újabb fázisához érkezett. A Damjanich úti járda felújítása van folyamatban, valójában újjáépítése, hiszen vadonatúj aszfaltréteget kap 350 méteres hosszúságban. Egy részét tavaly már sikerült megcsinálni, viszont az aszfaltkeverő üzemek hektikus nyitvatartása miatt most tudják folytatni a maradék résznek az aszfaltozását.” - mondta Janiczak Dávid, városunk polgármestere

A gőzölgő aszfaltot lapáttal pakolták, majd egyengették el 5 centiméter vastagságban. Egy hengerrel és egy lapvibrátorral mentek át rajta, hogy szabályos legyen a felület.

„Itt keresztben olyan repedések voltak a járdán, hogy gyalogosan is fel lehetett bukni benne. Hogy ha az ember babakocsival vagy bevásárló szekérrel jött, akkor gyakorlatilag vállra kellett venni, olyan nehezen lehetett közlekedni. Szerettük volna a teljes járdaszakaszt megcsinálni a temetőig, de csak az 56-os számig sikerült, ennyire futja a rendelkezésre álló keretből.” - nyilatkozott Csák Árpád, területi képviselő

A jó idő hozzájárult a gyorsabb munkavégzéshez, amit a szakemberek ki is használtak. Az itt élők nagyon örülnek a beruházásnak, a járda felújítása ugyanis sok embert érint a területen.

„Én annyira nem tudom, mert nem olyan régóta lakunk itt, de az aszfaltot akkoriban csinálták meg, az utat három éve, reméljük, hogy jól fog nekik sikerülni.” - nyilatkozott Veres Géza

A kivitelező cég munkatársai mintegy 352 négyzetméteres területet fedtek be aszfalttal. Hamarosan a város más részein is felzúgnak majd a munkagépek, ugyanis számos feladat van még hátra a közterület rekonstrukciós projektből.