Lezárult az idei civil támogatási kérelmek benyújtásának határideje
Város
2023. márc. 20.

Lezárult az idei civil támogatási kérelmek benyújtásának határideje

Lezárult az idei civil támogatási kérelem benyújtási határideje. A döntés előreláthatólag az áprilisi képviselő-testületi ülésen születik meg.

Ózd Város Önkormányzata szinte minden évben kiírja a civil és sport szervezeteket megcélzó támogatását, mivel a város vezetése fontosnak tartja a civil szférával való szoros együttműködést. Ózdon is igen jelentős ezeknek a közösségeknek a száma. Az alapítványok, egyesületek munkájával mindenki találkozhat, az általuk végzett szolgálat haszna naponta érzékelhető, de nem mindig nyilvánvaló, hogy kik állnak a városi ünnepek, a jótékonysági kezdeményezések, a sportolási, a kulturális, a szabadidős lehetőségek vagy a speciális szociális szolgáltatások mögött. Ezért is fontos, hogy a civil szféra által végzett munkára nagyobb figyelem irányuljon, hiszen az önkormányzatokkal szorosan együttműködve végzik feladatukat nap mint nap.

„Az idei évben a 2023-ra meghirdetett támogatási keretre 54 civil szervezet, valamint 19 sportegyesület nyújtotta be támogatási kérelmét. Most perpillanat úgy tűnik, hogy az áprilisi képviselő-testületi ülésen lesz ezekről a támogatási kérelmekről döntés. Most folyik ezeknek a lajstromozása, átvizsgálása illetve a testületi ülésre való előkészítése” - mondta Szaka Attila, köznevelési, művelődési és projekt ügyintéző.

Városunkban nagyjából 100 civil szervezet működik valamilyen formában. Többségük jelentős társadalmi réteget szólít meg. Az önkormányzat éppen ezért minden évben megpróbál a költségvetéséből külön forrást elkülöníteni az egyesületek, alapítványok támogatására.

Az idei évben valamivel kevesebb támogatási kérelem érkezett be, mint a tavalyi esztendőben. Ettől függetlenül a helyi civil-és sport szervezetek minden évben számolnak ezzel az önkormányzati lehetőséggel.