A Petőfi-emlékév köré szervezett tehetségnapot tartottak ma az Újváros Téri Általános Iskolában
Oktatás
2023. márc. 24.

A Petőfi-emlékév köré szervezett tehetségnapot tartottak ma az Újváros Téri Általános Iskolában

Tehetségnapot tartottak az Újváros Téri Általános Iskolában. A pedagógusok igyekeztek a Petőfi Sándor emlékév köré szervezni a főként szaktárgyi feladatokat.

Hetek óta versenylázban égnek az Újváros Téri Általános Iskola diákjai. Az intézményben ma tehetségnapot tartottak, ezt azonban számos megmérettetés előzte meg. Az alsó tagozatosok a tornateremben gyűltek össze. Több kategóriában hirdettek versenyeket számukra. Azok, akik helyezést értek el, újra előadták produkciójukat, valamint a nevüket egy dicsőségfalra is feltűzhették. Többek között volt aki mesét vagy verset mondott, de olyan is aki énekelt. A gyerekek fegyelmezetten figyelték egymást, majd hangos tapssal díjazták a bemutatókat. A tanárok úgy vélik, nagyon hasznos ez a nap közösségépítés szempontjából is.

„Ilyenkor azt hiszem, hogy az osztályok még inkább összefognak és egy csapatmunkában megmutatják, hogy támogatják azokat a gyerekeket, akik kiemelkedőek valamiben. Együtt örülnek nekik, gratulálnak, büszkék, hogy az ő osztálytársaik, tehát mindenképp egy pozitív eredménye van ennek” - emelte ki Galkóné Szabó Mária, az Újváros Téri Általános Iskola intézményvezetője.

Főként szaktárgyi versenyeken vettek részt a fiatalok, amelyet a pedagógusok igyekeztek a Petőfi Sándor emlékév köré felépíteni. Az intézmény egyébként is kiváló tehetségpont, így nagy szerepet játszik a mindennapokban is a tehetséggondozás. Már az első órától kezdve feladatokat kaptak a gyerekek, amelyeknél sok esetben rejtett adottságok is megmutatkoztak.

„A versenyeknél vannak olyan gyerekeink, akik a tanórákon visszahúzódóak, csendesek és most ők maguk fognak majd a mai napon a legjobban meglepődni, ugyanis dobogós helyet értek el. Annyira örülök, amikor azért előbújik valahol az a tehetség” - mondta Kallóné Endrész Gabriella, a II. Tehetségnap szervezője.

Bemutatták munkáikat a robotika szakkörös diákok, de zenés előadás is színesítette a napot. Utóbbi esetben a tanulók tanáraikkal együtt álltak ki társaik elé. A fiatalok nagyon élvezték a programot, lelkesen vágtak bele minden feladatba.

„Egész jól. A robotjaim nagyon jól működnek és a csapatversenyben is szuperálunk, ahogy szuperálunk” - fogalmazott Molnár Roland.

Napközben a Zrínyi Ilona megyei matematikaverseny eredményhirdetésére is sor került. Az intézmény a harmadik legeredményesebb általános iskolaként szerepelt, amely nagy büszkeség mind a diákok, mind az egész közösség számára.