Felújították a mogyorósvölgyi játszóteret a helyi közösség összefogásával
Fejlesztés
2023. márc. 27.

Felújították a mogyorósvölgyi játszóteret a helyi közösség összefogásával

Közösségépítő akció keretén belül szépült meg a mogyorósvölgyi játszótér. Megújultak a játszóelemek, a padok és a focipálya is.

A szeszélyes tavaszi időjárás ellenére szombaton délután önkéntesek láttak neki a mogyorósvölgyi játszótér felújításának. A területi képviselő kezdeményezésére létrejött akció során a fából készült játszóelemek megerősítése, csiszolása és festése mellett a homokozó, a focipálya füves területe és a padok is megszépültek. A látványos megújulásnak nemcsak a gyerekek örülnek, hanem a helyi lakosság is, hiszen az igen jelentős közösségépítő szereppel bír.

„Rendkívül fontosnak tartom a közösségek erősítését és építését, különösen itt a Mogyorósvölgyben, a szülőhelyemen. Éppen ezért nagyon örülök annak, hogy a hívó szóra most is nagyon sokan csatlakoztak, és egy közös önkéntes akcióval a játszótéri faeszközöket, padokat fogjuk a mai napon újra festeni. Ez egy előkészület, hiszen jövő héten fogunk tartani egy húsvéti közösségi programot, és ezért szerettük volna rendbetenni a játszótér és környékét” - emelte ki dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.

A lakosok már több mint 15 éve működnek együtt, amely az első Mogyorósvölgyi Nap szervezésével indult, majd közös karácsonyfa állítással folytatódott. Az utóbbi években ez a vállalkozó szellemű csoport csak nőtt és egyre több programot tudnak megvalósítani. Tervek szerint haladva a játszótér megszépülésével újabb közösségi élményeket, eseményeket élhetnek meg együtt.

„Egy húsvéti rendezvényt szervezünk, „Húsvétoló a falu városrészben” címmel. Lesz benne tojáskereső játék gyerekeknek, sorjátékok, tojásfestés, tojásfa díszítés, és ennek az egyik előmunkája, amit itt csinálunk” - mondta Horváth Péterné, önkéntes.

A játszóteret érintő munkálatok ezekkel a karbantartási teendőkkel még nem értek véget. A tervek szerint a közeljövőben a területet elkerítő biztonsági kerítés is lefestésre kerül.