Családi napot tartottak a Van helyed a Közös Jövőnkért Alapítvány stúdiójában
Hírek
2023. márc. 27.

Családi napot tartottak a Van helyed a Közös Jövőnkért Alapítvány stúdiójában

Családi napot tartottak a Van Helyed a Közös Jövőnkért Alapítvány stúdiójában. Többféle programot kínáltak a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt, akik fontosnak tartották a jelenlétet.

A Van Helyed a Közös Jövőnkért Alapítvány családi napja minden hónapban tartalmas programokat kínál. A mindennapos tevékenységek mellett számos lehetőséget biztosítanak a gyerekeknek. A több generáció fejlődését figyelemmel kísérő szervezet többek között az egészséges táplálkozás fontosságát vette górcső alá, de meghívott előadók segítségével több témát is érintettek a közösség nagy örömére.

„Nagyon fontosnak tartjuk családok bevonását a munkánkba. Ez egy oktatás fókuszú munka, amiben a családokkal napi szinten együttműködünk egyébként. Szociális esetkezelés és egyéb szempontból is. Nagyon fontos, hogy legyenek közösségi programjaink is, melynek része az edukációs program is. Most éppen táplálkozás és felvilágosítás és hasonló témák vannak a mai családi napon. Ezen kívül lesz egy tombola, melyen lehet nyereményeket is nyerni” - mondta Bódis Kriszta, író, dokumentumfilmes, pszichológus, a Van Helyed Alapítvány vezetője.

A gyerekek hozzátartozói rendszeresen járnak a Volny József úton található épületbe, hiszen naponta van fogadóóra, így a családokkal való találkozás állandó. Ez azt is bizonyítja, hogy komoly együttműködést alakítottak ki szülőkkel. Váradi Róbert Zoltán rendkívül fontosnak tartja, hogy az ilyen és ehhez hasonló rendezvényeken részt vegyen, hiszen mint mondta, itt megbecsülik és szeretik őket.

„Ez maga egy család. Nem az, hogy ide különböző családok vagy családtagok jönnek, hanem ez egy összekovácsolt család. Nagyon örülünk, hogy így össze tudunk jönni. Vannak ilyen családi napok és itt lehet érvényesülni és azt lehet mondani, hogy itt szeretnek. Szeretetben és békességben élünk és a gyerekek, mint ahogy látják, nagyon szépen elvannak” - hangsúlyozta Váradi Róbert Zoltán, szülő.

A kisebbek udvaron játszottak, de voltak, akik szüleikkel a teremben foglalták el magukat. Többen kézműves foglalkozáson vettek részt. A húsvét jegyében tojásokat festettek és díszítettek.

„Azért szeretek idejárni, mert a stúdióba mindig tanulunk, mindig játszunk, mindig tanulunk és mindig csinálunk valamit, festünk. Amikor bejövünk, akkor mindig átvesszük a cipőt, megcsináljuk a házit. Elmegyünk, ebédelünk, utána felmegyünk és csinálunk egy gyakorlót. Utána lejövünk játszani vagy be a színházterembe. Utána megyünk haza” - nyilatkozta Szirota Kiara Zoé.

A rendszerbe százhúsz patronált tartozik, de a gyerekek családtagjaival több mint háromszázan vannak kapcsolatban a pedagógusokkal és a segítőkkel. Az úgynevezett patrónusok minden hónapban családlátogatáson vesznek részt, hogy ezáltal is betekintést nyerjenek a gyerekek fejlődésébe.