Több konténer papírt gyűjtöttek össze a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulói
Oktatás
2023. márc. 30.

Több konténer papírt gyűjtöttek össze a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulói

Ismét papírgyűjtést szerveztek a Bolyky Tamás Általános Iskolában. Három napig vitték a fiatalok a hulladékot a létesítménybe. Ezalatt az idő alatt majdnem feltöltöttek két konténert.

A Bolyky Tamás Általános Iskola programjában már hagyománynak számít a papírgyűjtés. Ilyenkor az összes évfolyam aktivizálja magát, és a szülők segítségével hordják be az összegyűjtött kötegeket. A pedagógusok ezzel a mozgalommal a környezettudatosságra szeretnék nevelni a gyermekeket.

„Örökös ökoiskolaként intézményünk az idei tanévben tavaszra hirdette meg az évenként megrendezett papírgyűjtésünket. A tanulók már nagyon várták, és lelkesen gyűjtötték szüleikkel az egész tanév során. Ezúttal az osztályok pénztárcáját gyarapítja a befolyt összeg. Iskolánk ezzel is kapcsolódik a fenntarthatóság központi témáihoz, mint a biodiverzitás, az energia, a fenntartható értékek megőrzése és a minden évben visszatérő megfelelő hulladékgazdálkodás” - emelte ki dr. Kocskáné Husonyica Krisztina, a Bolyky Tamás Általános Iskola ökoiskolai koordinátora.

Idén is a nyolcadikos diákok bonyolították le a gyűjtés folyamatát a diákönkormányzat vezetőivel és a pedagógiai asszisztensek segítségével. Lemérték a behozott hulladékot majd a konténerbe pakolták. A kötegeket igyekeztek úgy rendezni, hogy minél több beférhessen a tárolóba.

„Azért fontos ez, hogy védjük az iskolát, meg a szervezetet és az intézményünknek segítsünk, emellett most az osztály kapja a pénzt érte” - mondta Nyegrus Ádám, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója.

Hétfőn indult az intézményben a folyamat. Mára már egy konténer megtelt. A cél pedig az, hogy a másik a tárolót is felhalmozzák a háztartásban már hulladéknak számító papírdarabokkal.