A Március 15-e, a Balassi Bálint és a Piac út mentén is készül a járda
Fejlesztés
2023. márc. 30.

A Március 15-e, a Balassi Bálint és a Piac út mentén is készül a járda

Jól halad a komplex járdaépítési program a városban. A Március 15-e, a Balassi Bálint és a Piac út mentén is van olyan szakasz, ahol megújult a felület.

A múlt hónap elején burkolták az árkot az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai a Balassi Bálint út mellett. A szakemberek elsőként kitisztították és elegyengették a földfelületet, hogy bekerülhessenek a betonelemek. Egy kifeszített madzag segítségével igyekeztek behelyezni a darabokat, hogy jól illeszkedjenek. A hídtól egészen az elágazásig kikövezték a medret, hogy később már ne okozzon gondot ott a nagyobb mennyiségű csapadék. Az elkészült vízelvezető mellé 40x40-es nagyságú, saját gyártású járdalapokat helyeztek le, amellyel mostanra elkészültek.

„A 2. számú választókerület több pontján is járdaépítés van folyamatban, a Piac út mellett a Távhő végez teljes járda konstrukciót, hiszen a Távhő vezetéknek az elbontása során a régi megsérült. Most betonozás során fognak egy vadonatúj járdát készíteni. Itt a Március 15. úton pedig több száz méteres hosszúságban térkövezéssel újul meg az egész járda teljes hosszában és ennek a környezete is meg fog újulni, hiszen már a vízelvezető árok és a környezet is sérült az elmúlt időszakban, valamint a beruházás miatt is, úgyhogy egy teljes megújulás várható itt az útszakaszon” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

A Március 15-e úton már a hónap elején megkezdődtek a munkálatok, amelyet egy kivitelező cég végez a közterületi rekonstrukciós projekt keretében. A 2-es és 24-es számú házak között már felszedték a szakemberek a korábbi járdát. Az előkészítés után kvarchomokba 6 centiméteres térburkolót kezdtek lerakni. A munkálatok itt még a héten is zajlottak. Ezen a területen 173 méter hosszan és 1,2 méteres szélességben újul meg a felület a gyalogosok számára. Ez pontosan 211 négyzetmétert takar. A Piac út mellett elhaladva is közterület rekonstrukcióval találkozhatunk.

„A tavalyi év folyamán a gerincvezeték földbe került a Piac út térségében. A munkagépek összejárták a területet. Végig kiásták az árkokat, ezt helyre kellett hozni. A terület helyreállítása megtörtént az ősz folyamán. Lakossági igény mutatkozott arra, hogy a helyreállított részt még tovább javítsuk, ezért most egy negyven méteres járdaszakasz betonozásra kerül, ami szegéllyel is el lesz látva” - nyilatkozta Peták Tibor, az Ózdi Távhő Kft. üzemviteli üzemvezetője.

Ezen a területen 40 méter hosszan és 1,6 méter szélességben alakították ki a járdát, amely ma meg is kapta a 10 centiméter vastagságú betonréteget is.