Nagy beruházás várható a városban – újabb területet értékesített az önkormányzat
Város
2023. márc. 31.

Nagy beruházás várható a városban – újabb területet értékesített az önkormányzat

43,5 millió forintért értékesített egy területet Ózd Város Önkormányzata. Az Eseti Bizottság a legjobb pályázót választotta ki, így hamarosan újabb, nagy szolgáltató jelenik meg a városban.

Kihasználatlan, füves terület húzódik a Piac út mentén. Janiczak Dávid polgármester és Kiss Sándor az Eseti Bizottság, valamint a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke közösen mérték fel a helyszínt, amelynek hamarosan új tulajdonosa lesz.

„Az önkormányzathoz vételi szándék érkezett az alábbi területre, ezért a képviselő-testület létrehozott egy Eseti Bizottságot, melynek a feladata volt, hogy egy pályázatot írjon ki a terület értékesítésére. A pályázaton három jelentkező volt. Mind a három pályázónak érvényes volt a pályázata, így a legjobb, a legelőnyösebbet fogadta el az Eseti Bizottság” - mondta Kiss Sándor, az Eseti Bizottság és a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke.

A régen Törőműként ismert épület a 90-es évek elején zárt be, majd fokozatosan kezdtek hozzá a bontásához. Mostanra már szinte nyoma sem maradt az egykori üzemnek, csak a fű borítja a területet. Ez azonban úgy látszik, hamarosan meg fog változni. A város vezetése számára fontos, hogy fejlődjön a városközpont, így számos tárgyalást követően eladták a területet.

„Egy befektető kereskedelmi- és szolgáltató tevékenységet szeretne megvalósítani a területen. A jövőben lehet majd ezt pontosítani, hogy milyen üzlet fog itt nyílni. Egy biztos, hogy a városközpont forgalmas területe tovább fog nőni és parkolóhelyek is fognak létesülni, amik jók lesznek az üzlet látogatóinak és jók lesznek az itt élőknek is” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

A területet mintegy 43,5 millió forintért értékesítették annak a pályázónak, aki a város számára legelőnyösebb ajánlatot adta, így az új tulajdonosok hamarosan birtokba is vehetik és szebbé varázsolhatják a most még üresen álló placcot.