A TV székház előtt és a Lehel vezér úti rendelő mögött is parkolót építettek
Fejlesztés
2023. ápr. 3.

A TV székház előtt és a Lehel vezér úti rendelő mögött is parkolót építettek

A Lehel vezér úti rendelő mögött és az Ózdi Városi Televízió előtt is parkolót aszfaltoztak a kivitelező cég munkatársai. A hét végéig számos más hely is új borítást kap majd.

Február végén kezdtek hozzá a kivitelező cég munkatársai az Ózdi Városi Televízió székháza előtti parkoló tereprendezéséhez. Egy markolóval pakolták fel a földet és a törmelékeket az autóra. A közterület rekonstrukciós projekt keretében hét megállót alakítanak ki ezen a forgalmas területen. Mostanra elkészültek a kiemelt szegőkövek lerakásával, az aknakiemeléssel és a profilozással, már csak az aszfaltkeverő üzemre vártak. A nyersanyag ma azonban megérkezett ide is.

„Újabb fázisához érkezett az önkormányzat közterület felújítási programja. Ahogy ígértük, a korábban betonozott parkolók aszfaltréteget kapnak. Hétfőn kezdődött el az aszfaltozás a városi televízió épülete előtt, valamint a Lehel vezér úti orvosi rendelő mögött, de a héten az összes parkoló meg fogja kapni az aszfaltréteget” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Itt öt centiméter vastagságú aszfaltréteget terítettek le a mindössze 498 négyzetméteres területre. Lendületesen pakolták le, a hideg szélben ugyanis gyorsabban keményedett meg az anyag, így minél hamarabb el kellett készülniük. A hengerelővel el is egyengették a felületet. A fennmaradó szakaszt a tervek szerint holnap fejezik majd be a szakemberek. Ma azonban máshol is felzúgtak a munkagépek.

„A Lehel vezér úton, az orvosi rendelőnél egy mozgáskorlátozott parkolót és négy sima parkolót aszfaltoztunk le. Tizenhárom tonna aszfaltot terítettünk el öt centiméter vastagságban” - nyilatkozta Varga Róbert, a Lasped Kft.munkatársa.

A mintegy nyolcvannyolc négyzetméteres területet már használatba is vehették azok, akik a rendelőbe érkeztek. A hét további részében is zajlani fog a munka. A Liszt Ferenc út mellékútja és a 48-as út menti parkoló is elkészül az ünnepekig.