Térkövezéssel folytatják – a Városközpontban zajlik a közterület felújítási program
Fejlesztés
2023. ápr. 6.

Térkövezéssel folytatják – a Városközpontban zajlik a közterület felújítási program

A Városközpontban folytatódik a közterület rekonstrukciós projekt. Közel négyszáz négyzetméteres területet térköveznek le a Vencel térhez közel.

A kivitelező cég munkatársai pár napja a Vasvár út 60. szám előtt térköveznek. Az egyik autóalkatrész szaküzlet előtt újítják fel a teret közel négyszáz négyzetméteren. A vízelvezetőt szintbe hozzák a térkővel, amely a járdához is megfelelő magasságban kapcsolódik majd. Ahol szükséges pedig akadálymentesítik a területet. Korábban parkolót alakítottak itt ki és utat is építettek, de akkoriban még nem volt elegendő a keret, hogy folytathassák a munkát. Városunk polgármestere elmondta, hogy folyamatosan keresték a lehetőséget, hogy behozzák a lemaradást, amelyre most a program keretében lehetőség nyílt. A tervek szerint a Gyújtó soron is várhatóak munkálatok, hiszen azon a részen is van mit kijavítani.

„A közterület felújítási programunk eljutott a Bárdi előtti térre. Ez a tér körülbelül tíz évvel ezelőtt kimaradt a Városközpont felújítása programból, ezért az elmúlt időszakban is már igyekeztünk folytatni itt a felújítást. A tavalyi esztendőben kialakult itt a parkoló, valamint összekötöttük a Vencel teret a Vasvár úttal, egy új utat is építettünk. Most pedig a maradék területnek a rendezése, térkövezése történik meg, ami jövő hét végére el is készül” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.