Célkeresztben a gyorshajtók – Roadpol közúti ellenőrzést tart a rendőrség
Rendőrség
2023. ápr. 19.

Célkeresztben a gyorshajtók – Roadpol közúti ellenőrzést tart a rendőrség

Újra a gyorshajtók kerültek a rendőrség fókuszába. Az egyenruhások minden hónapban Roadpol akciót tartanak. Áprilisban a sebességmérésre koncentrálnak.

A járművezetők fokozott közúti ellenőrzésen esnek át, három napon keresztül. A járőrök április hónapban kiemelten vizsgálják a járművek sebességét, de emellett természetesen bármilyen más tárgykörben folytathatnak vizsgálatot akár a menetokmányok, akár az autók műszaki állapotát illetően.

„A Roadpol ellenőrzés ezen a héten három napon át érinti a kapitányság területét. 18-án, a tegnapi napon, 19-én a mai napon, több mint nyolc órában mérjük a közlekedőknek a sebességét és próbáljuk intézkedés alá vonni a gyorshajtókat. Majd 21-én pénteken, úgynevezett speedmarathon ellenőrzést fogunk végrehajtani. Ez Ózdra, illetve a környező útszakaszokra fog korlátozódni a kapitányság illetékességi területén. Ez azt jelenti, hogy huszonnégy órában reggel hat órától, másnap reggel hat óráig folyamatosan használjuk a sebességmérő készüléket különböző helyszíneken” - mondta Rajhóczki Péter, az Ózdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának osztályvezetője.

Rajhóczki Péter elmondta, törekednek arra, hogy az esetleges jogsértőket ott a helyszínen intézkedés alá vonják. A tegnapi nap folyamán, elsősorban lakott területen belül mértek. Délelőtt tizenkét esetben intézkedtek a gyorshajtókkal szemben. Ebből kétszer objektív felelősség elve alapján küldik majd a közigazgatási bírságot, tíz esetben pedig a helyszínen állították le a járművezetőt, vele szemben közölték a jogsértés tényét és a helyszínen szankcionáltak. Az autósok üdvözölték a rendőrség intézkedéseit, hiszen mindenki egyetértett abban, hogy nagyon sok gyorshajtóval lehet találkozni az utakon.

„Szerintem teljesen jó, mert igazából kevesebb a baleset” - nyilatkozta Kovács Krisztián.

A sebesség azért kerül időről időre a hatósági ellenőrzések fókuszába, mert a statisztikai adatok szerint hosszú évek óta a gyorshajtás a közúti közlekedési balesetek első számú előidézője.