Vérszilvákat és díszalmákat ültettek Szennán
Város
2023. ápr. 24.

Vérszilvákat és díszalmákat ültettek Szennán

Díszfákat ültettek a Szenna Fejlesztésért Alapítvány és a Szenna Baráti Kör tagjai. Kétféle növényből került a földbe a Damjanich úton és a Bercsényi Miklós utcában.

Délután gyülekeztek az Alapítvány Szenna Fejlesztésért szervezet tagjai, valamint azok, akik részt kívántak venni a civil szervezetek közös faültetésén. Dancsok Tamás, helyi vállalkozó korábban felajánlott tíz darab díszfát annak érdekében, hogy pótolni tudják a tönkrement növényeket. Előkerültek az ásók és a különböző szerszámok és megkezdődött a közös munka.

„Elég sokan vagyunk, de soha nem elegen. Mindig várjuk az újabb és újabb csapattagokat. Ezek az alkalmak azok, amikor egy kicsit mindenki magáénak érezheti a városrészt, hogy valamit tett érte. Nem minden rendezvényünk után, de van egy kis baráti összejövetel is időnként, ahol egy kicsit azért úgy összekovácsolódnak az emberek” - mondta Kertész István, aktivista.

Díszalma és vérszilvafák kerültek a helyükre, melyek megnyerő küllemükkel és dekoratív megjelenésükkel szépítik az utcának ezt a részét. Az ott élők nagyon örülnek a civil szervezet törekvésének, hiszen ezzel is hozzájárulnak a házak előtti rendezett összkép kialakításához.

„Egy évvel ezelőtt költöztünk ide Szennára, ahol egy nagyon jó kis közösséget találtunk. Mi is csatlakoztunk a párommal hozzájuk. Rengeteg rendezvényt szervezünk, a mostani faültetési akción kívül szoktunk szemetet szedni. Óvjuk, védjük környezetünket. Szeretnénk, ha Szenna városrésze Ózd egyik legtisztább környéke lenne” - nyilatkozta Nullász Katalin.

Korábban az Alapítvány Szenna Fejlesztésért szervezet biztosította az Aradi vértanúk terén a muskátlikat, de a rózsatő és örökzöld vásár is a nevükhöz fűződik, ezzel is segítették környezetük szépítését, díszítését.