Főszerepben az energiahatékonyság – A Szabolcs közi idősotthonban folytatódott a nyílászárócsere az önkormányzati támogatásnak köszönhetően
Fejlesztés
2023. ápr. 26.

Főszerepben az energiahatékonyság – A Szabolcs közi idősotthonban folytatódott a nyílászárócsere az önkormányzati támogatásnak köszönhetően

A Szabolcs közi idősotthonban folytatódott a nyílászárók felújítása az önkormányzat támogatásának köszönhetően. Huszonöt ablakot és három bejárati ajtót cserélnek újra.

Nagy munkálatok zajlanak a Szabolcs közi idősotthonban. Az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény Szent István úti egységét követően itt folytatódott a rekonstrukció az önkormányzat támogatásának köszönhetően. A két részleg energetikai korszerűsítésére arányosan elosztva összesen huszonnyolc millió forintot fordítanak.

„A Kézenfogva idősotthon után a Szabolcs közi idősotthonban is megtörténik a nyílászárócsere. Azért is különösen fontos az energiahatékonysági beruházás, mert az energiaárak elszállását követően ezek az önerős beruházások is pár éven belül megtérülnek. Nem beszélve arról, hogy az otthonban élők és dolgozók sokkal komfortosabb körülmények között tehetik majd ezt meg minden nap, hiszen az új nyílászárók sokkal melegebbet és sokkal hangulatosabb környezetet kölcsönöznek számukra” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

Városunk polgármestere Bányai Zsuzsával az ÓTSZEGYII igazgatójával, valamint Angyal Bélával a terület képviselőjével tartott helyszíni szemlét a napokban. A munkálatok jó ütemben haladnak. Bár a bent élők mindennapjait jelentősen felforgatja a felújítás, a szakemberek mindent megtesznek annak érdekében, hogy ebből minél kevesebbet érzékeljenek az idősek és az ott dolgozók. Hamarosan helyre áll a rend.

„Hőszigetelt nyílászárókat kap zömmel minden lakóhelyiség, illetve a kiszolgáló helyiségek is. Összesen 25 nyílászáró cseréje valósul meg. Ilyen régi vasszerkezetes ablakokat cserélünk ki az önkormányzat jóvoltából. Így bízunk benne, hogy jelentősen csökkenni fog a rezsiköltségünk. Három bejárati ajtó cseréje valósul meg, a többi pedig a szobáknak, illetve a kiszolgáló helyiségeknek az ablakcseréje” - mondta Bányai Zsuzsa, az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény igazgatója.

A nyílászáró cseréket követően a belső javításokkal folytatódnak a munkálatok, illetve elkezdődik a falak festése. Cél, hogy komfortosabb környezetet teremtsenek. Az alacsonyabb rezsiszámláknak köszönhetően pedig arra számítanak, hogy a beruházás a következő esztendőkben megtérül.