Fontos kellékek
Város
2021. szept. 16.

Fontos kellékek

Többfajta takarító eszközt is átvehettek a Fiatalok a Tiszta Városért elnevezésű csoport aktivistái Farkas Péter Barnabás alpolgármestertől.

Különféle takarítóeszközöket adott át Farkas Péter Barnabás azoknak a fiataloknak, akik nemrégiben egy csoportot hoztak létre a város tisztábbá tételéért. Az alpolgármester örömmel fogadta a Fiatalok a Tiszta Városért nevű közösség célkitűzését, amelynek tagjaival az Ifjúsági Parkban találkozott. Véleménye szerint ugyanis igen ritka, hogy diákok ilyen kezdeményezést indítsanak.

„Ez egy önszerveződő csoport, akik maguk határozták el, hogy jobbá teszik környezetüket. Ez nagyon ritka sajnos manapság, hogy a fiatalok úgy érezzék, hogy a szemetes környezetet kicsit kulturáltabbá tegyék. Ezért jöttek ők létre. Debütáltak már a Bolyoki Vigadalmon, ahol nagyon sok pozitív visszajelzést tettek felém is a résztvevők, és mondták, hogy milyen ügyesek. Én magam is láttam, hogy nagy lelkesedéssel tevékenykedtek” - nyilatkozta Farkas Péter Barnabás, alpolgármester.

Képviselői kerete terhére vásárolt nekik többek között kesztyűt, törlőrongyokat és kézfertőtlenítőt. Kitűzőket is átadott nekik, amelyek azt jelzik, hogy a város szépítéséért fáradoznak. Mindemellett biztosította őket arról, hogy a továbbiakban is számíthatnak a segítségére. Az egyik alapító tag elmondása szerint egyre többen csatlakoznak hozzájuk.

„Körülbelül 15-20 aktív tagunk van. Sajnos a betegség miatt nem mindenki tud eljönni minden összejövetelkor, de természetesen ezt megértjük. Az átlag életkor 10-18 év, de már vannak felnőtt segítőink is” - mondta Lakatos Gábor, az Ózdi József Attila Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium tanulója.

A közeljövőben virág és faültetés is szerepel a terveik között. Az újonnan csatlakozott tagok ugyanis nagyon fontosnak tartják, hogy a városban élők szebb és harmonikusabb környezetben éljenek. Ezért szervezik ezeket a megmozdulásokat.

„Én másodjára vagyok itt. Először voltam a Bolyoki Vigadalmon. Ott mondták, hogy elég jól teljesítettünk. Rendszeresen fogok járni, ahogy van időm a suli mellett. Én mindig el fogok jönni, segítek, mert fontosnak tartom” - fogalmazott Orvos Attila, az Északi ASzC Serényi Béla Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola tanulója.

A „Fiatalok a Tiszta Városért” nevű csoport a legnagyobb közösségi oldalon érhető el. Így ott is bárki csatlakozhat hozzájuk. Természetesen a legideálisabb az lenne, ha az emberek odafigyelnének környezetük tisztaságára, így ugyanis kevesebb szeméttel találkoznánk. Amíg azonban ez nem változik, addig az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezések is sokat javíthatnak a helyzeten, a jó példa pedig a szemléletformálást is segítheti.