Anyák napi főpróbát tartottak az Árpád Vezér Úti Tagóvodában
Oktatás
2023. máj. 4.

Anyák napi főpróbát tartottak az Árpád Vezér Úti Tagóvodában

Anyák napi főpróbát tartottak az Ózdi Városi Óvodák Árpád Vezér Úti Tagóvodájában. A Mókus csoport tagjai nagy izgalommal készülnek az ünnepségre. Verseket, dalokat tanultak.

Az Ózdi Városi Óvodák Árpád Vezér Úti Tagóvodájában minden kisgyermek nagy izgalommal készül az ünnepségre. Az asztaloknál az ajándékokat színezik a kicsik ügyes kezeikkel. Az óvodapedagógusok fontosnak tartották, hogy a gyerekek személyes és egyedi meglepetéseket adjanak át az édesanyáknak, nagymamáknak. A polcokon pedig a cserepes virágok sorakoznak a délutáni ünnepre.

„Igyekszünk olyan műsort összeállítani, ami a gyerekek életkorának megfelel. Nagyon ügyesek és nagy örömmel készülnek a köszöntésre, nyilván egy kis titokkal is együtt jár ez, hogy ne áruljátok el anyának. Ajándékokat szoktunk nekik készíteni általában, amit a gyerekek saját kezükkel csinálnak az édesanyjuknak, hogy szép emlék legyen. Az a tapasztalat, hogy nagyon nagyon jól szokott sikerülni. Ez egy igazán belsőséges és családias program, az édesanyák is nagyon szívesen jönnek. Ez egy örök emlék nekik is és a gyerekeknek is” - mondta Kovácsné Pirka Edina, az Ózdi Városi Óvodák Árpád Vezér Úti Tagóvodájának tagóvoda-vezetője.

A Mókus csoport főpróbáján a kis ovisok egyszerre szavalták a szívhez szóló versikéket, énekelték a megható dallamokat.

Magyarországon az anyák napját május első vasárnapján ünnepeljük. Csodálatos tavaszi hónap, az édesanya szimbolikusan a természet. A legismertebb gyermekdalokban az orgonáról, a barackfa virágáról énekelnek, ezért talán nehéz is elképzelni, hogy más kultúrkörben más időpontban van. Magyarországon az első anyák napi ünnepet 1925-ben tartották, később 1928-ban miniszteri rendelet sorolta a hivatalos ünnepélyek közé.