A szépkorúak biztonsága prioritás a rendőrök számára
Rendőrség
2023. máj. 5.

A szépkorúak biztonsága prioritás a rendőrök számára

Újabb személyi riasztó készülékeket ajándékoztak az egyenruhások. Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai most a Szentsimoni Nyugdíjas Klub tagjait látogatták meg.

A Szentsimoni Nyugdíjas Klubhoz érkezett meg ajándékkal a kezében Soós Attila kapitányságvezető és Kiss Tamás hivatalvezető. Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai fontosnak tartják a szépkorúak megóvását, ők ugyanis könnyen áldozattá válhatnak. Ezért a társszervekkel és az ÓTSZEGYII-vel is folyamatosan tartják a kapcsolatot és együtt igyekeznek védelmet biztosítani. A klubból többen megjelentek, hogy találkozhassanak az egyenruhásokkal.

„Az Ózdi Rendőrkapitányság is megérkezett Szentsimonba a Közbiztonság Alapítvány felajánlásával, a nyakba akasztható személyriasztókkal, illetve az ajtóékekkel. Itt első körben megkerestük a nyugdíjas klubosokat, akik egyedül élnek vagy már az unokák, gyerekek kirepültek, és próbáltuk ezáltal átadni nekik ezeket a személyi biztonságot növelő eszközöket, hogy ha mondjuk magukban maradnak otthon, tudják használni, illetve hasznosítani” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Mindkét eszköz hangosan jelez. Használatát még a helyszínen megmutatták a klub tagjainak. Az ott élők nagyon örültek mind az ajándéknak, mind a látogatásnak. A kapcsolattartás a rendőrök számára is lényeges, ilyenkor ugyanis tudomást szerezhetnek esetleges problémákról, ezáltal pedig könnyebben tudnak segíteni a lakosságnak. A szentsimoniak korábban már hallottak az elektromos ajtóékről és riasztóról is, most azonban már kézbe is vehették azokat.

„Örülünk neki, hogy ránk is gondoltak. Nem árt, hogy ha a peremkerületek is részesülnek ezekből az eszközökből. Valószínűleg, hogy ezt még tudják használni a nyugdíjasaink. Többnyire mozgó képesek, csak már nehezen mozognak és általában, ahogy elhangzott korábban is, sokat vannak egyedül. Nagyobb biztonságérzetet ad mindenképpen, hogy ha van valamiféle ilyen eszközük” - nyilatkozta Kovács Béla, a Szentsimoni Nyugdíjas Klub elnöke.

A beszélgetés során a következő találkozás megszervezése is szóba került, az idősek ugyanis szívesen veszik, ha még több információt megosztanak velük azzal kapcsolatban, hogyan védhetik meg magukat. Az egyenruhások végül kiosztották az eszközöket, amelyet mindenki örömmel vett át.