Országos szereplés – Sikerrel vette az akadályokat az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola lány labdarúgó csapata a Diákolimpián
Sport
2023. máj. 10.

Országos szereplés – Sikerrel vette az akadályokat az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola lány labdarúgó csapata a Diákolimpián

Sikerrel zárta a Diákolimpiát az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola lány labdarúgó csapata.

Az országos döntőben való szerepléshez többen is hozzájárultak. A sorsolás szerint a legerősebb csoportba kerültek a lányok, ettől függetlenül izgalmas és színvonalas mérkőzéseket játszottak. A diákolimpiai viadalok során harmincszor zörgették meg az ellenfél hálóját.

Hosszú út vezetett az Országos Diákolimpia Döntőjéig az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola lány labdarúgó csapatának. Tavaly már sikeresen szerepeltek a vármegyei megmérettetésen, idén pedig minden döntőt megnyertek. Ezzel szereztek kvalifikációt a Szombathelyen rendezett országos versenyre.

„Ez egy nagy ajándék, tehát minden mérkőzés egy ajándék az országos döntőn. Szerencsétlenségünkre a legerősebb csoportba kerültünk, ahonnan a végső második és harmadik helyezett is kikerült, úgyhogy a csoportunkban az utolsó helyen végeztünk. Viszont nagyon jó, izgalmas és színvonalas mérkőzéseket tudtunk játszani. Az utolsó csoportmeccsen már a győzelem is összejött. Aztán a második napon került sor a csoportosztókra, így végül a tizenkilencedik helyen végeztünk, de egyáltalán nem lógtunk ki a mezőnyből, sőt a csapat egy színfoltja volt az egész hétvégének.” - mondta Sass Tamás, az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola pedagógusa.

A lányok sikeréhez többen is hozzájárultak. Hiszen az utazás, az ellátás és a felszerelés költségei nagy terhet róttak rájuk. A Kazincbarcikai Tankerületi Központ mellett segítséget nyújtott Kellóné Mezőtúri Márta az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke, Váradi József az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Mártha István helyi vállalkozó és Csutor László területi képviselő számára sem volt kérdés, hogy a jó ügy mellé álljon.

„Szeretném kihangsúlyozni, hogy nem egy sportiskoláról van szó. Ugye tudjuk, hogy egy sportiskolában minden nap van testnevelés óra. Ezek a lányok olyan szinten hozzá tudták magukat tenni, hogy igenis meg tudtak méretkezni megyei szinten, illetve országos szinten, és ez egyértelmű, hogy egy képviselőnek kutya kötelessége, legalábbis én úgy gondolom, ezeket a gyerekeket olyan szinten tudjuk szponzorálni, hogy Ózd város hírnevét ezzel öregbítsük.” - nyilatkozott Csutor László, a terület képviselője

Boros Viktória számára egyértelmű volt, hogy ezt a sportot válassza. Sokat tanult fiú testvéreitől mielőtt futballozni kezdett. Rengeteg munkát fektettek a felkészülésbe. Egyébként a lányok mindannyian az Ózd Városi Sportegyesület keretein belül igazolt labdarúgók.

„Már lassan így két éve együtt focizunk, le vagyunk igazolva. Nagyon sokat küzdöttünk, hogy valami eredményt is elérjünk. Nagyon sokat járunk edzésre, külön gyakorlunk az iskolában is. Igazán szólva nagyon sok tanár is segített nekünk. Iskolába is volt úgy hogy Tamás bácsi kihozott minket, szabadrúgást gyakoroltunk.” - mondta Boros Viktória

A csapat tagjai a diákolimpiai megmérettetéseken hét meccsen hét győzelmet arattak. Harminc gólt rúgtak az ellenfél kapujába és mindössze ötöt kaptak. A lányok nagy része nyolcadikos, a következő tanévet már középiskolában kezdik. Az intézmény vezetői és pedagógusai továbbra is arra törekszenek, hogy a fiatalabbakkal is megszerettessék a focit. Céljuk, hogy a jövőben ismét bejussanak az országos döntőbe.