Orvostechnikai eszközöket ajándékoztak a Mentők napja alkalmából
Egészség
2023. máj. 10.

Orvostechnikai eszközöket ajándékoztak a Mentők napja alkalmából

Orvostechnikai eszközöket ajándékozott Janiczak Dávid a Mentők napja alkalmából ma délelőtt.

Az Alkotmány utcában működő egységnek többek között véroxigénszint mérőket, rögzítő hevedereket, vérnyomásmérőket, légzést segítőket, mandzsettákat adományozott a polgármester.

Sokszor halljuk a robogó mentőautó szirénájának hangját a nap bármely időszakában. Általában összeszorul a gyomrunk, pedig nem tudjuk biztosan, milyen esethez kell kivonulniuk a mentősöknek. Történhetett baleset, de meglehet, hogy éppen egy új élet jött a világra. Gyakorta halljuk, hogy nincs önzetlen, érdek nélküli segítség. Nos van. A mentőegységek munkája is idetartozik és ma előttük tiszteleg az ország. Május 10-ét a szolgálat születésnapjává nyilvánították, ekkor ünnepeljük a Mentők Napját. A jeles napon városunk polgármestere is meglátogatta a helyi mentőállomást. Janiczak Dávid, Ózd Város Önkormányzata nevében hasznos ajándékokat nyújtott át az Ózdi Mentőegységnek.

„Már több hete zajlik az egyeztetés az Ózdi Mentőszolgálattal, hogy Mentők Napja alkalmából az önkormányzat egy kis aprósággal meg tudja őket lepni, ezért kértük, hogy mik azok az eszközök, amikre szükségük van. Ők leadtak egy széleskörű listát és lehetőségeinkhez mérten ezekből válogattunk olyan eszközöket, ami a mindennapi munkavégzésüket és a mentőállomáson eltöltött idejüket támogatja. Ezeknek az átadása történt meg ma, és nyilván boldog Mentők Napját kívántunk nekik, hiszen most már egyre több feladattal dolgoznak az ózdiak jólétéért.” - mondta Janiczak Dávid, városunk polgármetere

A polgármester segített kicsomagolni a többféle fontos használati tárgyat. Többek között véroxigénszint mérőket, azaz pulzoximétereket, rögzítő hevedereket, vérnyomásmérőket, légzést segítőket, mandzsettákat tartalmazott az ajándék doboz. A másik csomagban krómozott, rozsdamenetes konyhai edények voltak. Spák Tamás a Mentőállomás vezetője nagy örömmel vette át a polgármester ajándékát.

„Megkeresett minket a polgármester úr, hogy mire lenne szükségünk a mindennapok során, illetve a mentőállomáson az éppen pihenőidőket, pihenőidejüket töltő bajtársaknak. Így válogattunk orvostechnikai eszközökből, illetve kaptuk ezt a szuper edénykészletet, hogy ha éppen nem kell kivonulni, akkor, legyen mivel foglalatoskodnunk. Ezek kopó alkatrészek, kopó műszerek könnyen sérülnek, könnyen tönkre mennek, ezért nagyon nagy segítség ez nekünk.” - nyilatkozott Spák Tamás, az Ózdi Mentőállomás vezetője.

„Hozzuk majd a többit is, ami majd érkezik”

Janiczak Dávid hangsúlyozta, hogy még több csomag is lesz majd, amelyek a napokban érkeznek meg. Megköszönte a mentősök munkáját, példamutató munkabírásukat, a betegek felé tanúsított empátiájukat. A Mentőállomáson a látogatás alatt mindössze egy eset kocsi állt a garázsban. Naponta átlagban negyven feladatuk van a szolgálatot teljesítőknek.