Szőttesek, használati tárgyak, antik díszek és játékok – Újraindult a régiségvásár Ózdon
Város
2023. máj. 15.

Szőttesek, használati tárgyak, antik díszek és játékok – Újraindult a régiségvásár Ózdon

Több év kihagyás után ismét volt régiségvásár Ózdon. A Városház térre számos eladó kitelepült. A szemfüles vásárlók akár igazi antik kincsekre is bukkanhattak.

Szőttesekkel, dísztárgyakkal, régi használati eszközökkel és játékokkal is találkozhattak azok, akik kilátogattak vasárnap a Városház térre. 2019-ben volt az utolsó hasonló program a városban. Most azonban ismét antik kincsek közül válogathattak az érdeklődők Ózdon.

„Nagyon örülök neki, hogy a régiségvásár újra elkezdődött itt a Városház téren. Mindössze egy hónappal ezelőtt jött be a megkeresés, hogy szeretnék folytatni ezt a régen hagyománnyal rendelkező programot, és már itt is vagyunk az első alkalmon. Bízom benne, hogy a következőkön még több árus és még több érdeklődő ki fog látogatni ide” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Az idősebb generációnak ez az esemény egyfajta nosztalgiai is, a tárgyak ugyanis visszarepítik őket a gyermekkorukba, de a fiatalok számára is érdekes lehet, milyen tárgyak gazdagították néhány évtizede az otthonokat. Ilyen eszköz például a mákdaráló vagy az írógép, de régi rádióval és teáskannákkal is találkozhattak az érdeklődők. A megjelentek nagyon örültek, hogy ismét életre kelt a hagyomány. Elmondták, hogy nagyon kedvesek az eladók, valamint alkudni is lehet, így mindig elégedetten térnek haza.

„Én nagyon örülök neki. Amikor a múlt alkalommal volt és megtudtam, hogy nem lesz, hát én nagyon nagyon hiányoltam. Olyan jó ez, hogy egy hónapban egyszer itt akárki elhozhatja a dolgait, ami felesleges, meg veszünk is szép dolgokat. Én is vettem több mindent, úgyhogy ez nagyon jó ötlete volt annak, aki kitalálta, hogy újra legyen régiségvásár” - nyilatkozta Róma Sándorné.

Számos régi könyv, gyermekjátékok, faliképek és bohócdíszek is hevertek az árusok előtt, így mindenki kedvére válogathatott. Nem csak a vásárlók, az eladók is elégedettek voltak, ugyanis nagyon sokan látogattak el standjukhoz.

„Már régóta érlelődött bennem, hogy újra megcsináljuk a régiségvásárt. Utoljára ugyebár 2019-ben volt, de most jött el az idő, hogy ezt újra megszervezzük. Láthatólag bevált a dolog. Az árusok nem panaszkodnak, elég sokan voltak. Reggel hét órától folyamatosan jöttek-mentek az emberek, úgyhogy szerintem megérte csinálni. Minden hónap második vasárnapján ezt folytatni szeretnénk” - fogalmazott Bódi Krisztián, szervező.

Ez az esemény nemcsak a vásárlásról szól, hanem a nosztalgiáról és kapcsolatteremtésről is. Annak sem kell csüggedni, aki lemaradt, egy hónap múlva ugyanis ismét visszatérnek az árusok.