Országos siker – Eredményesen szerepelt a FODISZ Atlétikai Diákolimpián az ózdi Csillagfürt EGYMI egyik diákja
Sport
2023. máj. 17.

Országos siker – Eredményesen szerepelt a FODISZ Atlétikai Diákolimpián az ózdi Csillagfürt EGYMI egyik diákja

Sikeresen szerepelt Kis Izabella Mirella a FODISZ Diákolimpia Atlétikai Országos Döntőjén, ahol az első helyen végzett. A taktikus viadalt izgalmas felkészülés előzte meg.

Sikerrel vett részt a speciális diákolimpia döntőjén az ózdi Csillagfürt EGYMI egyik diákja, Kis Izabella Mirella, aki a TANAK, azaz a tanulásban akadályozottak IV. korcsoportos síkfutás versenyszámában indult. A megmérettetést a napokban rendezték meg Budapesten, az Ikarusz BSI sportpályán. Felkészítő tanára, Kormos László elismerően mesélt arról, hogy Izabella már korábban is kiemelkedően szerepelt több sportágban, tavaly például szintén országos címet szerzett 800 méteres síkfutásban. Idén szerettek volna benevezni tollaslabda mérkőzésre is, de egy sajnálatos betegség miatt ez a terv meghiúsult. Tavasszal indultak a diákolimpiai versenyek, először a megyei mezei futáson aratott győzelmet, Tiszaföldváron. Itt egy 2000 méteres távot kellett teljesíteniük a résztvevőknek. Annak ellenére, hogy a második körben még csak a negyedik helyen futott az ózdi kislány, át tudta venni a vezetést, megelőzve az egész mezőnyt, így elsőként ért célba. Ebből a fordulatos küzdelemből kiindulva döntöttek úgy, hogy hasonló taktikával az 1500 méteres síkfutást is megpróbálják dobogós eredménnyel zárni. Számításaik helyesek voltak, ugyanis Izabella egy aranyéremmel térhetett haza.

„Futottam, volt egy lány is akivel futottam, mondta, hogy menjünk együtt, és mondtam neki, hogy nem, mert akkor le fogok maradni. Futottam, utána már a végén voltam, a másik lányt is ott hagytam. Utána már kezdtem izgulni, tudtam, hogy első leszek” - mondta Kis Izabella Mirella, a Csillagfürt EGYMI tanulója.

Annak ellenére, hogy László nem tanítja napi szinten Izabellát, az ő és a többi sportolni vágyó diák felkészülését is aktívan segíti. A diákolimpia előtt 2-3 héttel elkezdik az edzéseket, heti néhány alkalommal, délutánonként, sportágtól függően a tornateremben, vagy a sportpályán gyakorolhatnak a tanulók. Minden versenyre egyre nagyobb lelkesedéssel készülnek, hiszen ez nagy motivációt jelent mindannyiuknak.

„Nagyon nagy löketet ad, minden egyes versenyre egyre nagyobb elszántsággal és kedvvel készülünk. Nyilvánvalóan ha nem lennének arany meg bronz meg ezüst érmeseink, akkor is ugyanígy készítenénk a gyerekeket, meg ugyan olyan sikernek élnénk meg, de azért ez nyilván feltölt minket, bearanyozza szívünket. Szóval nagyon jó érzés. Főként látni a gyerekek arcán azt, hogy ilyen sikereket érnek el” - fogalmazott Kormos László, a Csillagfürt EGYMI gyógypedagógusa.

Az elkövetkező versenyekre ugyan nincs konkrét tervük, de az nagyon nagy elismerést jelent számukra, hogy a megmérettetés után felkereste őket a speciális olimpia atlétikai szakág vezetője, hogy elmondja, Izabella akár profi sportolóvá is válhat, hiszen minden adottsága megvan hozzá. Éppen ezért bíznak abban, hogy megmarad a futás iránti kedve és szeretete, és sikerrel veszi az elkövetkező próbatételek akadályait.

Fotók forrása: Kormos László, Csillagfürt EGYMI