Polgármesteri elismerést kapott kiemelkedő tanulmányi eredményéért Lefler Dániel
Város
2023. máj. 22.

Polgármesteri elismerést kapott kiemelkedő tanulmányi eredményéért Lefler Dániel

Polgármesteri elismerést kapott Lefler Dániel, aki sikeres záróvizsgát tett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Állami Légiközlekedési Alapképzési Szakon.

Lefler Dániel, aki korábban a Ludovika Zászlóalj honvédtisztjelöltje volt, a napokban átvette kinevezési parancsát, hiszen sikeres záróvizsgát tett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Állami Légiközlekedési Alapképzési Szakon. Az ifjú hadnagynak első tiszti rendfokozatába, illetve első tiszti beosztásába való kinevezéséhez, Zsiga Tamás dandártábornok, a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség csoportfőnöke, illetve Papp László alezredes, a Magyar Honvédség Ludovika Zászlóalj megbízott parancsnoka gratulált.

„Elismerés, kiemelkedő tanulmányi eredményéért, Lefler Dániel állami légijármű vezető tiszt részére, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem állami légiközlekedési szakán elért kiváló tanulmányi és szakmai eredményéért, a megszerzett állami légijármű -vezető tiszt végzettségéért” - olvasható azon az elismerésen, melyet városunk polgármestere, Janiczak Dávid adott át megbecsülésének jeléül az ifjú tisztnek.

„Nagyon örülök neki és büszke vagyok rá, hogy városunk szülötteként, Lefler Dániel ilyen szintű képzettségre tudott szert tenni. Arra pedig még inkább, hogy a jövő héten megkezdi kiképzését Kanadában, a NATO szárnyai alatt és bízom benne, hogy hazatérve, Magyarország léterét fogja védeni vadászgéppel. Én úgy gondolom, hogy ózdiként, mindenki büszke lehet arra, hogy ilyen fiatal ember szérmazik városunkból és jómagam, egy polgármesteri elismerés keretében fejeztem ki büszkeségemet az irányába” - mondta Janiczak Dávid, városunk polgármestere.

Az elismerés átadásán részt vett Lefler Dániel édesanyja, aki elmondta, hogy fia már három éves korában eldöntötte, hogy pilóta lesz. Azóta nőtt benne az akarat, hogy az álmát meg tudja valósítani.

„Soha nem csüggedt, mindig olyan erő és kitartás volt benne, hogy a nehézségeken is túllépett. Nyilván, mint szülő ott voltam mögötte, de ez teljesen az ő érdeme. Övé az érdem és a dicsőség és nagyon büszke vagyok rá." - nyilatkozott Medve Emese

Lefler Dániel a héten indul a következő állomásra, ami nem más, mint a kanadai vadászpilóta képzés. A cél a NFTC (NATO Flying Training in Canada) programban is sikeresen helytállni. Kék eget kívánunk neki.