Nemek és generációk harca – Az ózdi rendőrökkel mérkőzött meg az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola leány focicsapata
Sport
2023. máj. 26.

Nemek és generációk harca – Az ózdi rendőrökkel mérkőzött meg az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola leány focicsapata

Az ózdi rendőrök ellen játszott barátságos mérkőzést az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola leány focicsapata. Az eredmény döntetlen lett, végül büntetőpárbajjal nyertek a lányok.

Izgalmas mérkőzés szemtanúi lehettek ma az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola diákjai és tanárai. Gyereknapi program keretein belül rendezték meg a „Nemek és generációk harcát”, ahol az iskola lányai és az ózdi rendőrök mérhették össze tudásukat labdarúgásban.

„Az Ózdon történt dolgokat mindig figyelemmel kísérem, és előjött ez a történet, hogy az iskola leánycsapata a megyei döntőt megnyerte, és az előkelő 19. helyet elérte az országos döntőben. Az Ózdi Rendőrkapitányság is rendelkezik egy kispályás focicsapattal, és úgy gondoltuk, hogy megrendezzük a nemek és generációk harcát egy kispályás futballtorna keretében, és izgatottan várom, hogy mi lesz az eredmény. Én nagyon bízom benne, hogy kollégáim fognak győzni” - mondta Soós Attila, az Ózdi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője.

Az iskola vezetősége nagy örömmel fogadta a felkeresést, így kaptak az alkalmon, hogy megrendezzék a meccset. Természetesen mindenki a saját csapatának szurkolt.

„Hát reméljük, hogy a lányaink összekapják magukat és nyerni tudnak. Mindenféleképpen a piros kupát szeretnék megnyerni, úgyhogy reméljük, hogy ez sikerülni is fog. Ők mindent meg fognak tenni ennek érdekében” - nyilatkozta Pénzesné Barta Krisztina, az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola intézményvezetője.

A diákok lelkesen szurkoltak, ez pedig nagy motivációt jelentett a játékosoknak. A barátságos mérkőzésen mindkét csapat taktikásan játszott. A hálóban sokszor landolt a labda, félidőnél 3:1 volt az állás a lányok javára. A második félidőben a fiúk is összeszedték magukat, és a meccs végére egyenlítettek, így döntetlen lett a végeredmény. Büntetőpárbajra került sor, hogy kiderüljön ki viheti haza a kupát. Az izgalmas kapura lövésekben a lányok bizonyultak jobbnak, 3:2-vel nyerték meg a mérkőzést.

„Eléggé jól éreztük magunkat, jó meccset játszottunk a rendőrökkel. Azt hittük, hogy ki fogunk kapni, de nem. Eléggé jól sikerült, büntetőkkel megnyertük. Azt gondoltuk, hogy lesz itt kéz és lábtörés, de végül is nem lett hála istennek. De jó volt” - fogalmazott Együd Dorina Eszter, az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola tanulója.

A nemek és generációk harcában ezúttal az ifjú lányok játszottak ügyesebben. A diákok számára élmény volt ilyen izgalmas mérkőzésen próbára tenni felkészültségüket. A gyereknapi programokon pedig egész nap játékos, sportos feladatokon vehettek részt a diákok.