Játékos kézilabda edzést tartottak az Újváros Téri Általános Iskolában az alsó tagozatos diákoknak
Oktatás
2023. jún. 8.

Játékos kézilabda edzést tartottak az Újváros Téri Általános Iskolában az alsó tagozatos diákoknak

Kézilabda edzést tartottak az Újváros Téri Általános Iskolában. A játékos gyakorlatokon összesen ötvenöt elsős, másodikos és harmadikos diák vett részt.

Mozgalmasan és jó kedvvel telt a ma délelőtt az alsó tagozatos diákoknak az Újváros Téri Általános Iskolában. Az intézmény tornatermében ugyanis évzáró kézilabda fesztivált tartottak a kicsiknek. Az eseményen három osztályból ötvenöt diák élvezhette a sport nyújtotta örömöket. Zákányi Zoltán pedagógus szervezte és bonyolította le a délelőtti programot, aki segítségére volt a tanulóknak a délelőtt folyamán.

„Az iskolánkban kiemelt sport a kézilabda, gyakorlatilag azt mondhatom, hogy az Ózdi Kézilabda Klub utánpótlásának egy része innen kerül ki, és ezek az első, második, harmadik osztályos gyerekek már rendszeresen járnak kézilabda edzésre és úgy gondoltuk, hogy egy ilyen fesztivál jellegű, tulajdonképpen nagy évzáró bulival, ez lesz az egyik évzáró, ezzel zárjuk az edzéseket” - mondta Zákányi Zoltán, az Újváros Téri Általános Iskola pedagógusa.

Hat gyakorlatsort állítottak össze, melyeken egymás után tehették próbára tudásukat az ifjú sportolók. A feladatok változatos formában vezették rá a gyerekeket a labdahasználatra, hiszen ebben a korosztályban az egyik legfontosabb cél, hogy megszeressék a labdával való játékot.

„Ebben a korosztályban még az első, második, harmadikosokkal foglalkozik a tanár úr, itt igazából a játékosság, a játékkal való megismerkedés a fő szempont. Labdás technikai gyakorlatokat még nem nagyon tudnak elvégezni, de a labdavezetést, kisebb dobásokat, azokat a lépéseket, azokat a gyakorlatokat elkezdik gyakorolni, amelyeket majd később, a speciális kézilabda formába meg fognak majd tanulni. Úgyhogy először ebben a részben a beidegződéseket megpróbáljuk feléjük elvégezni, amivel a kézilabda iránt el tudnak köteleződni, és ezt a sportágat fogják választani az elkövetkező években” - emelte ki Lovas Szilárd, az Ózdi Kézilabda Klub utánpótlás vezetője.

A remek hangulatról vidám zenei aláfestés is gondoskodott. A résztvevő diákok lelkesen vetették bele magukat az edzésbe. Hangos gyerekzsivaj, sok nevetés és jókedv töltötte meg a tornaterem falait.

„Három éve kézilabdázom, és azért választottam a kézit, mert szerintem ez egy nagyon jó sport és szeretek ide járni” - nyilatkozta Csattos Hanna, az Újváros Téri Általános Iskola tanulója.

„Zoli bácsi engem második évben és első évben tanított, most átmentem a Vasvárba kézire harmadik osztályba. Nagyon szeretek kézizni, kapus vagyok és a legjobb barátnőmmel mindig együtt vagyunk kézin. Nagyon sokat szoktam sportolni, és nagyon is szeretek kézizni” - fogalmazott Juhász Petra Virág, az Újváros Téri Általános Iskola tanulója.

A program egyben az idei év záró edzése is volt. Fontosnak tartják, hogy a gyerekek jó érzéssel térjenek haza. A szervezők bíznak abban, hogy a fiatalok nyári szünet után ősszel újult erővel, lelkesen vetik bele magukat a kézilabda sport gyakorlásába.