„Megküzdöttünk ezzel a feladattal is és szerintem igenis jól teljesítettünk” – olimpiai edzőtáborban készülhettek a Pitbull Team versenyzői a szlovákiai sportközpontban
Sport
2023. jún. 12.

„Megküzdöttünk ezzel a feladattal is és szerintem igenis jól teljesítettünk” – olimpiai edzőtáborban készülhettek a Pitbull Team versenyzői a szlovákiai sportközpontban

Olimpiai edzőtáborban készülhettek a Pitbull Team versenyzői Szlovákiában. Soós Lajos tanítványai főként az erőnlét és állóképesség megszerzésére fektették a hangsúlyt az öt nap alatt.

A visegrádi négyes találkozón csehországi, lengyelországi, magyarországi és szlovákiai sportolók vettek részt a Somorján található X-BIONIC Sport Center irigylésre méltó, 26 olimpiai sportág igényeit kiszolgáló központjában. Magyarországról veresegyházi, szigetszentmiklósi, debreceni és ózdi sportolók képviseltették magukat. Itt készültek öt napig a közelmúltban az ózdi Pitbull Team tagjai. Voltak profi, amatőr és haladó versenyzők is a rendezvényen.

„Itt olimpiai felkészülések vannak, ebből adódóan lehet következtetni arra, hogy mi is hasonló felkészülésen vettünk részt. Különböző edzések, különböző edzés fajták voltak. Viszont arra megint nagyon büszke vagyok, és az edzőmre vagyok a legbüszkébb, hogy ennyi éve már együtt dolgozunk és együtt csináljuk, együtt építjük a karrieremet. Új dolgokat nem tudtak mutatni, viszont érdekesek voltak az általuk tanult és tanított küzdősport technikák, úgyhogy elég érdekes volt ebből a szempontból” - mondta Berki Renátó, a Pitbull Team versenyzője.

A napok elég korán, már 6.45-kor edzéssel indultak. Úszás, futás, torna, különböző nyújtó gyakorlatokkal kezdődött a program. Ebéd után konditerembe mentek, súlyzós gyakorlatokat végeztek, majd következtek a kick-boxot elősegítő technikai edzések. Végül pedig kielemezték a napközben látottakat, hallottakat, tapasztaltakat és pontosították az adott technikákat. Az esték jó hangulatú beszélgetésekkel teltek. A fiatalok útját az olimpiai edzőtáborban Papp Attila a Veresegyház Kick-Box K1 Sportegyesület elnöke koordinálta.

„Újdonságokat nem tudtak mutatni, viszont az itt tanultakat máshogyan egy kicsit, más technikákkal mutatták meg, ami nyilván nekünk nehezebb volt, főleg, hogy a nyelvünket nem beszélték. Megküzdöttünk ezzel a feladattal is és szerintem igenis jól teljesítettünk” - nyilatkozta Tóth Dana, a Pitbull Team versenyzője.

Bódi Bence törekvéseire nemcsak edzője figyelt fel, hanem iskolájában is elismerik sportban nyújtott teljesítményét. A közelmúltban Tehetségígéret díjra is felterjesztették, amelyet ünnepélyes keretek között meg is kapott az ózdi fiú. Ezzel olyan szorgalmas fiatalokat támogatnak, akik később tanulmányaikat rendészeti területen folytatják tovább. A táborban ő is sok hasznos ismeretet szerzett.

„A mindennapi edzések nagyon megterhelőek voltak és ebben különbözött az itthoni edzésektől, hogy sokkal többet edzettünk és ebből kifolyólag erősödtünk is, viszont nem tudtak olyan új dolgot mutatni, amit nem tudnánk itthon megcsinálni” - emelte ki Bódi Bence, a Pitbull Team versenyzője.

A sportolók sok technikát kipróbálhattak, amelyeket a későbbi küzdelmek során kamatoztathatnak. A táborban megismerkedhettek a különböző egyesületek edzésmódszereivel is. A megfelelő alapoknak hála Soós Lajos tanítványai minden feladatot megfelelően oldottak meg. A külföldi program jól beilleszkedett felkészülésükbe. A fiatalok kijutásához sokan hozzájárultak, több helyi vállalkozó is szívükön viselte sorsukat.