Egy korszak lezárult – Ma elballagtak a II. János Pál Katolikus Általános Iskola végzősei
Oktatás
2023. jún. 16.

Egy korszak lezárult – Ma elballagtak a II. János Pál Katolikus Általános Iskola végzősei

Lezárult egy korszak a II. János Pál Katolikus Általános Iskola végzős tanulói számára. Ma harminckét nyolcadikos diák vett búcsút intézményétől.

A II. János Pál Katolikus Általános Iskolában ebben a tanévben harminckét nyolcadikos fiatal intett búcsút. Az ünnepélyes ceremóniát megelőzően nagy volt a nyüzsgés az osztálytermekben. Ilyenkor már az évek során megélt legnehezebb pillanatok is megszépülnek a diákok számára.

„Nagyon izgulok, de rémelem, hogy jó fog sikerülni az egész, a többiek fognak hiányozni, mert hiába voltak vitáink. Nagyon fognak hiányozni” - mondta Bódi Jolán Gizella.

„Néha voltak viták is, de engem az nagy örömmel töltött el, mert jól esett az, hogy jó barátok közt vagyok, és nagyon jó osztálytársaim vannak és ez is örömmel tölt el, mert ha úgy volt, jól esett velük vitatkozni és veszekedni” - emelte ki Lengyel Kinga.

Izgalom és a várakozás meghitt pillanatai lengték be a helyiségeket. Megannyi diák tarisznyáját szorongatva készült rá, hogy jelképesen utoljára kiléphessen az ajtón. Pár osztályfőnöki instrukciót követően elérkezett az idő.

A fiatalok osztályfőnökeik vezetésével vonultak le az aulába, ahol a széksorokon  hozzátartozóik meghatódva szorongatták kezükben a virágcsokrokat. Elsőként a nyolcadikos diákok búcsúműsorát hallgathatták a megjelentek, amely furulyaszóval kezdődött, majd a Maradni volna jó című költemény is elhangzott.

Egymást követték a zenés, hangszeres előadások és versek. Néhány gondolat a még itt maradóktól is elhangzott. A végzősöktől a hetedikesek búcsúztak és persze a nyolcadikosok is felidézték, milyen volt amikor először lépték át az intézmény küszöbét. Mátyás Nikolett nemcsak a tanároknak mondott köszönetet, hanem szüleik felé is tolmácsolta hálájukat. Az intézmény igazgatója beszédében is hangsúlyozta, hogy két dologgal indítják útnak a gyerekeket. Gyökerekkel, amelyek tartást adnak és szárnyakkal, amelyek lehetőséget biztosítanak új utakat bejárni. Most örömet és bánatot érzett egyaránt.

„Örömet, hiszen megint sikeres, nyolcadik osztályt elvégzett, középiskola felé tekintő fiataloktól búcsúzunk és bánatot is, mert ezeket a gyerekeket pici koruk óta ismerjük, mint az apró ki hajtásokat dédelgettük, nevelgettük, növesztgettük és lám lám mindenki szép, derék ifjúvá fejlődött és most elhagynak bennünket” - fogalmazott Kocska Ágnes, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola igazgatója.
 
A program részeként az aktív szülőket is elismerték, de több diák is kapott emlékbe oklevelet és könyvet kiemelkedő tanulmányi eredménye, vagy éppen közösségi munkája megbecsüléseként. Ma szinte minden virágba borult az intézményben. Az ajtókon és korlátokon is ünnepi dekoráció fogadta a ballagásra érkezőket. Ilyen módon is emlékezetessé szerették volna tenni a végzősök számára ezt a napot.